7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

İşadamından hayvanlara ekmek

İŞADAMINDAN AÇ KALAN HAYVANLARA EKMEK

Kdz. Ereğli ilçesinde işadamı İlyas Demirkol, yoğun kar yağışı nedeniyle aç kalan hayvanlara ekmek bıraktı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde hayvan sever işadamı İlyas Demirkol, bölgede yağan yoğun kar yağışı sonrası aç kalan yaban hayvanları için ormanlık alanlara 200 ekmek bıraktı.

Yıllardır her yoğun kar yağışı sonrası bazı bölgelerdeki ormanlık alanlara giderek yaban hayvanlarına yiyecek bıraktığını ifade eden Demirkol, bölgenin dağlık bir bölge olması nedeniyle yaban hayvanlarının yoğun kar yağışı sonrası aç kaldıklarını ifade etti.

Demirkol, "Bölgemizde kar yağışı normalin üzerinde seyrettiğinden hayvanlar aç kalmasın düşüncesi ile yaklaşık 200 kadar bayat ekmek alarak bu etkinlikte bulunmak istedik. Bunu her yıl yoğun kar yağışı olduğu zamanlarda yapmaktayız. Herkese de yapmasını tavsiye ediyorum. Bilhassa hayvan dostlarına seslenmek istiyorum, mahallelerinde eşinden dostundan artan bayat ekmekleri lütfen çöpe atmasınlar. Bayat ekmekleri biriktirsinler. Cep numaramı da işyeri numaramı da verebilirim. Bize haber versinler. Kendileri de gelmek sureti ile gelerek araçta tahsis ederek kendi elleri ile hayvanları besleme imkanı bulsunlar. Bölgemiz dağlık bir arazi olduğu için yaban hayvanları iklim şartlarından fazlası ile etkileniyorlar. Nasıl biz evlerimizde soğukta duramıyorsak, hayvanları da düşünmemiz lazım. Onlarında aç kalmamaları için insan olarak elimizden gelen bir şey varsa, bunu da yerine getirmemiz lazım. Doğadaki hayvanların aç kalmaması için gerek kuş, gerek kurt ve gerekse de köpek olabilir düşüncesi ile 15 noktaya 200 adet ekmek bıraktık. Hava muhalefeti böyle devam ederse 3 ya da 4 gün sonra yeniden bırakmayı düşünüyorum. Ben kendi aracım ile ekmek vermek isteyen vatandaşlarımızın bizzat yanına giderek ekmekleri alacağımı taahhüt ediyorum. Meteorolojiden aldığımız duyumlara göre hava muhalefetinin böyle devam edeceğini biliyoruz. Kış aylarında doğadaki bu hayvanları koruyalım, kollayalım, sevelim ve onlara yaşama imkanı sağlayalım. Şehir merkezinde şu anda kar yok. Ancak, Zonguldak yolu üzerinde Cemaller, Tepeören, Bayat, Sücüllü ve Kandilli sapağında bir metreyi aşan kar mevcut. Gerçekten buradaki hayvanlar zor durumdadır. Bu nedenle de hayvan sever vatandaşların bizlere ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 16:53:05
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 16:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kamil Pekmezci IP: 94.211.24.xxx Tarih : 6.02.2010 23:45:46

Helal olsun,duyarli arkadasimiza.Bizde kar yagdiginda tufekleri,fusekligi kusanip avlanmaya gidiyoruz.Ama ne yapalim hastalik olmus bu bizim icin..