3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İşadamından okul sözü

Kayserili Güpgüpoğlu ailesi, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 24 derslik Anadolu Lisesi yapımı için valilikte protokol imzaladı.


Zonguldak Valiliği toplantı salonunda düzenlenen protokol törenine Kayserili İşadamı Rıfat Güpgüpoğlu, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Zonguldak Bayındırlık ve İskan Müdürü Kemal Memiş, şube müdürleri ve Güpgüpoğlu şirketlerini yetkilileri de katıldı. Okulun hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Ata, “Zonguldak'ta 500-600 dersliğe daha ihtiyacımız var. Bu açığı Bakanlık imkanı ile yapmamız mümkün olmadığından illerdeki hayırsever kişi ya da kuruluşlara büyük yük düşüyor.

Güpgüpoğlu ailesi de bu anlamda bize desteği oluyor. Sanırım okul bittiğinde Zonguldak'ın en güzel okullarından biri olacak. Daha önce Güpgüpoğlu ailesi tarafından Çaycuma ilçemize bağlı Perşembe beldesinde de 8 derslik ek bina yaptırılmıştı. Ayrıca Kayseri de güzel bir okul yaptırmışlar. Yaptırdıkları okulun eğitim kadrosuna ve öğrencilerine büyük destek de sağlıyorlar” dedi.
Atılan imzanın ardından konuşan Rıfat Güpgüpoğlu'da, “Babam Matematik öğretmeniydi. Parayla pulla işi olmazdı. Tüm vaktini eğitime harcardı. Bu nedenle eğitimin önemini biliyoruz. Başarılı öğrencilere ödüllendirmek istiyoruz. Karşılıksız tahsillerini üstlenmek istiyoruz” dedi.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'de, okulun Çaycuma ilçesinde Belediye Seka Sosyal tesislerinde 11 dönümlük arazi ile o arazinin önündeki Milli Eğitime ait 4 dönümlük arsa üzerine yapılacağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 12:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?