3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İşçi alımına tepki

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) alınan bin 120 işçi için, bazı AK Parti'liler her köyden alım yapılmadığını gerekçesiyle tepki gösterdi. 

AK Parti Zonguldak İl Genel Meclis üyesi ve Köylere Hizmet Getirme Birliği üyesi Mehmet Özçiçek ile Köylere Hizmet Götürme Birliği üyesi olan muhtarlar Temel Gündoğdu ve Mustafa Aydın, ortak basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdi. Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeleri olarak işçi alımıyla ilgili hassasiyet içinde hareket edip,adaletli ve dengeli dağılımın sağlanması açısından T.T.K. Genel Müdürlüğü nezdinde bu konuda özen gösterileceğine dair söz alındığını belirten üyeler, bu sözün yerine getirilmediğini belirtti. 

Açıklamada, "Ereğli'ye bağlı tüm köylerden mutlak olarak belli kıstaslar nazara alınarak kura çekimi neticesinde işçi alınacağı söylenmesine rağmen birçok köyden alım yapılmadığı tarafımızca tespit edilmiştir. Bu durum alım yapılmayan köyleri derinden yaraladığı kadar, bizleri de fazlasıyla üzmüştür. Gayemiz Ereğli'ye ve özellikle yüzde 60-70 oranlarında oy vererek partimizi iktidara yürüten köylerimize gereken hizmeti vermektir. 

TTK Genel Müdürlüğü'nün anlamakta zorlandığımız işçi alımındaki bu uygulamalarını kesinlikle tasvip etmiyoruz. TTK Genel Müdürlüğü'nün hak ve nısfet ilkelerine aykırı olan bu işlemini biran önce düzelterek alım dışı kalan köylerden de işçi alınmasını, bu konuda sorumluluk içerisinde olan TTK yöneticilerinin hatayı ortadan kaldırmaması halinde istifa etmelerinin gerektiğini, bu konuda duyarlılık içinde olduğumuzu, gelişmeleri takip edeceğimizi ve hukuksal olan tüm yöntemlerin devreye sokulacağını kamuoyuna saygıyla sunuyoruz" görüşlerine yer verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 02:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
VEDAT ATASOY IP: 81.214.88.xxx Tarih : 24.07.2006 02:38:03
merhaba dsp hükümeti kura ile işçi alımı yaptı bence çok yanlıştı.aksilik bu ya işe h,ç ihtiyacı olmayanlar girdi muhtac olanlar yine muhtac.bu hükümetde öğle yaptı.Zonguldak halkı ne yapacağını çok iyi biliyor diyelim. saygılarımla...