3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'İşçi alımlarında torpil yok'

GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, bayram ve bilgilendirme ziyaretlerine devam ediyor.


Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer, işyerlerine yaptığı bayram ve bilgilendirme ziyaretlerine çerçevesinde Karadon Müessesesini ziyaret etti.

24 Eylül Çarşamba günü Karadon Müessesesi Gelik İşletmesini ziyaret eden Denizer, 25 Eylül Perşembe günü Karadon Müessesesi'nde çalışan işçileri ziyaret etti. Saat 08.00 - 16.00 vardiyasında çalışan işçilerin tertip saati öncesi yapılan ziyarete GMİS Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş ile Karadon Şube Yöneticileri de katıldı.

GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, Karadon'da tertip öncesi yaptığı konuşmada, TTK'ya alınacak 3 bin işçi alımı sürecinin bayram sonrasında başlanacağını ve birkaç ay içinde yeni işçilerin bağlı oldukları müesseselerde işbaşı yapacaklarını söyledi. Maden işçilerinden, yeni işbaşı yapacak madencilerin işlerine alışabilmeleri için gerekli desteğin verilmesini isteyen Denizer, “Dün sabah Gelik'teydim. Oradaki arkadaşlarla hem bayramlaştık, hem de TTK'ya işçi alımı konusu ve önümüzdeki toplu sözleşme süreci ile ilgili bilgiler verdim. Arkadaşlar, bildiğiniz gibi yaz ayında gündemimiz epey hareketli geçti.

Kuruma işçi aldırmak için tüm arkadaşlarımla birlikte epey mücadele verdik. Sayın Başbakanımızı Zonguldak'a getirerek işçi alımı müjdesinin kendisinin bizzat vermesini başardık. Başbakanımız Kozlu'da ocağa girerek madencinin çalışma koşullarını yakından gördü. Ocak çıkışında 3 bin işçi alımının müjdesini verdi. Biz 4 bin işçi istemiştik. Ayrıca 500 atelyeler ve 500 yan servisler için bin olmak üzere benim düşüncem toplam 5 bin işçiydi. Başbakan önce '3 bin işçi' dedi. 'Şayet üretimi artırırsanız önünüz açık. bin işçiyi de 2009'da alırız' dedi. Ben de sizin adınıza size güvenerek üretimi artıracağımızın sözünü verdim. Arkadaşlar bugün kamu kurumları içinde yeni işçi alımı yapılan hem de 3 bin işçi aldırabilen tek kamu kurumuyuz. İşçi alınacak köyleri ve işçi alımı şartlarını sendikamızın gazetesinde yayınladık. Gazetemiz yarın sizlere dağıtılacak” dedi.


“İŞÇİ SİMSARLARINA DİKKAT”
GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, işçi alımında torpil olmayacağını ve TTK'ya başvuracakların işçi simsarlarına dikkat etmesini istedi. Denizer, “Ben özellikle yeni alınacak arkadaşlarımızı uyarmanızı istiyorum. Torpil yok. hak eden ve kurada çıkan işe başlayacak. Buradan uyarıyorum, işçi simsarları yine ortaya çıktı. Geçmişte öküzünü, ineğini, bileziğini satarak böyle simsarlara para kaptıranlar oldu. Kesinlikle adam kayırma, torpil olmayacak. Kesinlikle işe alınacak işçiler 2006'daki gibi aynı yöntemle alınacak ve bu seferki daha bilinçli olacak. Daha çok titizlik gösterilecek. Onun için tekrar üstüne basarak söylüyorum. Bu arkadaşlarımızın sağa sola kapılmasına müsaade etmeyiniz.

Yine bildiğiniz gibi önümüzdeki günlerde toplu sözleşme çalışmalarını başlatıyoruz. Toplu sözleşme anket taslağımızı hazırladık. Bayram sonrası sizlere dağıtacağız. Sizden bu anketleri titizlikle yanıtlamanızı istiyorum. Çünkü toplu sözleşme taslağımız sizlerin görüşleri doğrultusunda hazırlanmaktadır. Yeni alınacak işçilerimiz bu toplu sözleşmeden yararlanacak. İşe başlarken 32 YTL ile başlayacaklar. Fakat 2009 yılbaşından geçerli olmak üzere birkaç ay sonra toplu sözleşme görüşmeleri başlayacağı için kayıpları olmayacak. 2006'da işe giren arkadaşlarımızın hak mahrumiyetlerini de bu sözleşmede gidereceğiz. En doğru bilgileri benden ve yönetici arkadaşlarımızdan alacaksınız.

Hepimiz sizin içinizden çıkmış insanlarız. Sizlere hizmet etmek için varız. Bizleri buralara sizleri seçtiniz. Biz sizlerin çıkarı için değil elimizi, kellemizi taşın altına sokarız. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Ben sizlerin ve bayram sonrası gelecek arkadaşların mübarek Ramazan Bayramı'nı şimdiden kutluyor, ailenizle birlikte mutlu, huzurlu nice bayramlar diliyorum” dedi.


GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, işçilere yaptığı konuşmadan sonra, maden işçilerinin işyeri ve özel sorunlarını dinledi, çeşitli sorularını yanıtladı. Denizer, daha sonra işyerlerini ziyaret ederek işyeri sorunları, hazırlıklar ve üretim hakkında bilgi aldı.

İha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 16:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?