3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'İşçiler geri alınsın'

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, ERDEMİR tarafından işten çıkarılan işçilerin tekrar geri alınması istendi.


AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, ERDEMİR'de maaşların yüzde 35 indirilmesinin ardından sendikanın daha aktif olması istedi. Şahin, ERDEMİR tarafından iş akidleri fesh edilen işçilerinde tekrar geri alınmasını isterken işçi çıkartmayı da gündemlerinden çıkarılmasını istedi. Şahin, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ında “ERDEMİR'den bir işçi çıkarıldığı takdirde eylemleri başlatacağız, harekete geçeceğiz” sözlerini hatırlattı. Şahin, “Özelleştirme sonrası OYAK Gurubu tarafından alınan ERDEMİR'deki gelişmeleri dikkatle izlemekteyiz. ERDEMİR'de işçi maaşlarının yüzde 35 indirilmesine rağmen çalışanların bir kısmının iş akidlerinin fesh edilmeleri çalışanlarda huzursuzluğa sebep olmuştur. Bu konuda sendikanın daha aktif olmasını ve çalışanlara sahip çıkmasını istiyoruz. ERDEMİR yönetiminin çıkarttığı işçilerin bir an önce geri almaya ve bugünden sonra işçi çıkartmayı gündeminden çıkartmasını istiyoruz. Bu durum ERDEMİR işçisinin üzerinde iş kazalarının riskini artırmaktadır. Bizler ERDEMİR, sendika ve çalışanlarının müşterek ortakların menfaatlerinin gözetilmesinin yanındayız.
Ereğli Belediye Başkanımızın, ERDEMİR'den bir işçi çıkarıldığı takdirde 'eylemleri başlatacağız, harekete geçeceğiz' söylemlerini hatırlıyoruz. Her ortamda çalışanlarla beraber olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ı yapmış olduğu işçi çıkartmaları sebebiyle kınıyoruz. Sevgi Barış Dostluk sloganıyla Ereğli halkından oy isteyen Halil Posbıyık koltuğa oturunca ne oldu da bu sözlerini unuttu. Halil Posbıyık bu davranışlarıyla bizim seçim öncesi söylediğimiz yalanı doğrudan güzel söylediğini ispatlamış oldu.

Bir an önce Ereğli'de ERDEMİR ve belediyenin üzerinde ki karabulutların dağılmasını ve barış ve huzurun gelmesini diliyoruz. Bölgemizde yaşanan olayların gölgesinde kalan ve yıllardır mücadelesi verilen emek ve dayanışma haklarının, Ereğli'de ki bu karanlık günlerde manidar olabileceğini düşünüyoruz. Bölgemiz emek haklarının mücadelesinde hep öncü olmuştur, bu mücadele 1977 yılında bu yana gelmiş geçmiş birçok iktidarlarca kabul görmemiştir. AK Parti iktidarı bu çığlığı duymuş ve 1 Mayıs 2009'u Emek ve Dayanışma Bayramı ilan etmiştir. Tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin bayramlarını en içten dileklerimizle kutlar vatana ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ederiz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 17:49:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?