3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'İslam'da Aile' konulu konferans

Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde Kdz. Ereğli Müftülüğü tarafından “İslam'da Aile” konu konferans düzenledi.
 

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ereğli Belediyesi düğün Salonu'nda “İslam'da Aile” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erbaş katıldı.

Konferansa, Kaymakam Osman Ekşi, İlçe Müftüsü Osman Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Harun Bektaş, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı'nın ardından Kuran-ı Kerim ile başlayan panelin açılış konuşmasını yapan Müftü Osman Aydın, Peygamber efendimizi bugüne nasıl taşınabilir sorusuna cevap için bu paneli düzenlediklerini belirtti. Aydın, “Kainatın efendisi Hz. Muhammed'in (S.A.V) doğum yılını yeniden hatırlamak, Peygamberimizin tavır davranış düşüncelerini ve hayata yansımalarını yeniden değerlendirmek, bu günün Müslümanları olarak bin 400 sene öncesine gitmek yerine Peygamberimizi günümüze nasıl taşıyabiliriz sorusuna cevap için bu paneli gerçekleştirdik” dedi.
İlçe Müftüsü Aydın'ın konuşmasının ardından Sakarya Müftülüğü İlahi grubu tarafından gerçekleştirilen mini konser dinleyenlerin beğenisini kazandı.

Panele konuşmacı olarak katılan Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ailenin temelinde Hz. Muhammed'e ümmet olacak güzel olan nesiller yetiştirmek hedeflendiğini belirterek, "Tabi ki bu peygamberimize ümmet olacak nesil hızlı bir mutlu fert ve ailelerde ortaya çıkacaktır. Aileler mutluluk üzerine kurulurken sevgi ve saygıyı geliştirmesi lazım. Fakat mutlu etmeden, mutlu olabilme şansımız yok. Dolayısı ile ilk adımı bizim atmamız lazım. Bir ideal bilinç çerçevesinde atacağımız her adım ve sözün nereye varacağını hesap etmemiz lazım” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 20:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?