3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'İşsiz yok, iş bilmeyen çok!'

Zonguldak, Ereğli ve Çevresini Kalkındırma Derneği (ZERÇEV) ve Ereğli İş Geliştirme Merkezi (ERİŞGEM) Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kır, Zonguldak'ta işsizliğin olmadığını belirterek, "İşsiz yok, iş bilmeyen çok" diyerek kalifiye elaman bulamamaktan yakındı. 

Zonguldak'ta kayıtlı işsiz görünmesine rağmen işsizin olmadını iddia eden Kır, "Ağaç altı gölge yer aranıyor. Bizde ağaç altı gölge yer yok" diyerek rahat iş aranmasına tepki gösterdi.

Kdz. Ereğli'de 78 kaynakçı aramalarına rağmen, İŞKUR'a müracaat etmiş Endüstri Meslek Lisesi mezunu binlerce kişi arasından 10 kişi bulamadıklarına dikkat çeken Kır, "Zonguldak'ta işsiz yok. Gençlerimiz 2,5 ay eğitim görmek istemiyor. Gençlerimiz gelsin, bin kişiye değil 5 bin kişiye eğitim vereceğim, işleri de hazır olacak. Hala kamu kuruluşları istihdam alanları olarak görülmektedir. Kamuyu artık istihdam kapısı olarak görmemeliyiz. Zonguldak'ta işsiz yok, iş bilmeyen çok. Bir çok arkadaşım kalifiye eleman bulamamaktan yatırımlarını ertelemektedir" diyerek kalifiye eleman olmamasından yakındı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 14:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?