3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İşsizlere kaynakçılık kursu

Zonguldak İşkur İl Müdürlüğü'nce işsizliği önlemek amacıyla belirlenen meslek dalı “Kaynakçılık Meslek Edindirme ve Geliştirme Eğitimi”, Ereğli'de ERİŞGEM (Ereğli İş Geliştirme Merkezi) tarafından verileceği belirtildi.


Kaynakçılık eğitiminin, Kdz. Ereğli Belen Sanayi Sitesi'nde her türlü pratik ve teorik kaynak eğitimine olanak sağlayacak şekilde hazırlanan, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ZERÇEV'e ait Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirileceği ifade edildi. 300 metrekarelik bir alanda kurulu Kaynakçı Eğitim Merkezi'nde elektrik ark kaynak makineleri, gazaltı kaynak makineleri, pratik uygulamaların yapılacağı donanımlar, teorik bilgilerin verilebileceği sınıflar ve diğer bölümlerin yer aldığı belirtildi.


KAYITLAR İŞKUR'DA
ERİŞGEM (Ereğli İş Geliştirme Merkezi San.Tic.Ltd.Şti) Kaynak Eğitim Merkezi'nde “Kaynakçılık Meslek Edindirme ve Geliştirme Eğitimi” adı altında Elektrik Ark Kaynakçılığı ve MIG/MAG Gazaltı Kaynakçılığı eğitimi verileceği ifade edildi. “Elektrik Ark ve Mig/Mag Kaynağı Eğitimi” için İŞKUR'da devam Eden kayıtların, 22 Nisan 2009 Salı günü saat 13.30'a kadar süreceği, İŞKUR İl Müdürlüğünü temsil eden bir yetkili, koordinatör ve eğitmen tarafından işsiz olarak kayıt olan kişiler arasından kursiyer olmaya hak kazanan 40 kişi seçileceği açıklandı. Katılımcılara 27 Nisan 2009 Pazartesi gününden itibaren eğitim verilmeye başlanacağı belirtilirken kursiyerlerin 15 lira olarak belirlenen günlük yol ve yemek masrafları, kurs boyunca İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından karşılanacağı, üç ay sürecek eğitimde başarılı olan kursiyerlere “Kaynakçı Yeterlilik Sertifikası” verileceği ifade edildi.


ZERÇEV Başkanı Cevat Kır, “Elektrik Ark ve Mig/Mag Kaynağı Eğitimi” ile vasıf kazanan işsizlerin iş, bölge sanayinin de kalifiye eleman kazanacağını söyledi. Zonguldak-Ereğli sahil şeridinde yapılanmakta olan gemi tersanelerinin, küçük veya orta ölçekli işletmelerin, demir-çelik sektörünün kalifiyeli kaynakçı ihtiyacı bulunduğuna dikkati çeken Cevat Kır, “Hem bölgedeki işletmelerin yetişmiş kalifiye kaynakçı eleman ihtiyacı karşılanacak hem de meslek sahibi olmayanlar beceri kazanarak iş piyasasına girebilecek. Böylece işsizlerin istihdamı kolaylaşacağından bölgesel işsizlik oranı da azalacaktır” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 17:28:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?