2
Mayıs
2024
Perşembe
ZONGULDAK

İstanbul karayolu heyelandan kapandı

Zonguldak-İstanbul Karayolu gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar süren heyelan nedeniyle tamamen ulaşıma kapandı.

Son günlerde yağan yağmurlar ve daha öncesindeki kar yağışı nedeniyle Zonguldak - İstanbul Karayolu’nun 9. kilometresinde bulunan Değirmenağzı 3. Tünel çıkışında gece saat 24.00 sıralarında toprak kayması başladı.

Sabaha kadar süren heyelan nedeniyle sabah saat 05.00 sıralarında karayolunun 30 metrelik alanı tamamen ulaşıma kapandı. Yolun kapanması nedeniyle trafik, ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin önünden geçen eski İstanbul yolundan verilmeye başlandı.

Yetersiz olan eski İstanbul yolunda trafik akışını aksatmamak amacıyla şehir merkezinden bu yola TIR çıkışlarına izin verilmediği bildirildi. Bolu’dan Zonguldak istikametine gelmek isteyen sürücüler ise Yeniçağ yoluna yönlendiriliyor. Jandarma tarafından çevrede alınacak güvenlik tedbirlerinin ardından tonlarca ağırlıktaki kayalıklar dinamitle patlatılarak yolun yeniden trafiğe açılacağı kaydedildi.

Sürücülerin mecbur kalmadığı sürüce bu yolu kullanmamalarını isteyen Zonguldak Emniyet Müdür Yardımcısı Selahattin Soydan, "Aşırı yağışlardan sonra yolda meydana gelen ufak kaymalarla heyelan başladı. Altı gevşediği için kaymalar devam etmesi sonucu karayolu tamamen ulaşıma kapandı. Zonguldak-İstanbul istikametine gidecek araçlara eski İstanbul yolundan geçiş veriliyor. Gerekli tedbirler ve önlemler alındı. Ulaşımda aksama olmaması için TIR’ların bu yoldan trafiğe çıkışlarına izin verilmiyor. Başlanılacak olan çalışmaların ardından yol yeniden trafiğe açılacak" dedi.

Ayrıca Tır Parkı’nda beklemekte olan TIR’lardan acil yola çıkması gerekenlerin Zonguldak-Ankara Karayolu’nu kullanabilecekleri belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 13:04:50
Güncelleme :12 Mart 2005 Cumartesi 14:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?