3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İşte TTK'nın eğitim programı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü’nün memur, mühendis, tekniker gibi tüm çalışanlarına yönelik 2008 yılı eğitim programı kapsamında 19 alanda eğitim çalışmalarına başlanıldı.

TTK Eğitim Şube Müdürü Erol Şeref, genel müdürlüğünün eğitim programı kapsamında 2008 yılı tarafından, kurum eğitim müdürlüğü tesislerin 19 alanda kurs verileceğini söyledi.

Yıl sonuna kadar kurum bünyesinde çalışan mühendis, tekniker, işçi ve memurlara, ocak intibak, tahlisiye, ferdi gaz maskesi, sondör, barutçu ve saniyeli kapsül kullanımı,ilk yardım, sinyalci, lisan, erken uyarı, kuyu bakımcı, tulumbacı, nakliyatçı, vinçci, kanyakçı, kompresör ve ana pervane makinisti, bilgisayar kullanımı, kalorifer ateşçisi, doğal afetlerde acil kurtarma ve autocad kullanımı kursu verileceğini kaydeden Şeref,

“Kurumumuza yeni katılan elemanların süratle işlerine alıştırılmalarını ve mevcut elemanlarında meslek gelişmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Yeni gelişmelerin, metotların, makine ve teçhizatın araştırılmasına uygulanmasına ve böylece kurumumuzun devamlı gelişmesine yardımcı olmayı düşündüğümüz kurslarla, iş kazalarını en aza indirmek temel amaçlarımızdandır. Üretimde ve işletmede kullanılan malzeme, makine teçhizatı, yedek parça, bakım ve yakıt masraflarını en aza indirmekle birlikte kaliteyi yükselteceğiz.

Nezaretçilere, nezaretçiliğin modern ve usul yöntemlerini öğreterek, teknik ve idari personele yabancı dil eğitimi de vereceğiz. Çalışanlarımız arasında bilgisayar kullanımını yaygınlaştırarak, kurumumuz çalışanlarına verilecek teknik, sosyal, kültürel ve çevre koruma konularında konferans, seminer, sempozyum gibi etkinliklerde düzenliyoruz. Yurt genelinde açılan fuarlarda kurumumuzu ve ürünlerinin broşür ve yayınlarla tanıtımını sağlamak, bu broşür ve yayınları hazırlayarak, elemanlar arasındaki sosyal ilişkileri artırmak ve moral açısından en üst seviyede olmalarını sağlayacağımızı düşünüyoruz. Kurumumuz dışında düzenlenen kurs, seminer, konferans gibi eğitim faaliyetlerine ilgili personelimizin iştiraklerini sağlayarak, kazandıkları bilgi ve becerilerini kurumumuzdaki diğer ilgili personele aktarmış oluyoruz” dedi.

Kurs sonunda yazılı sınav yapılarak başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verilecek.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 14:33:33
Güncelleme :14 Şubat 2008 Perşembe 16:03:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?