7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

İstifanın altında başka sebepler var!

GELİK BELEDİYE BAŞKANI’NIN AK PARTİ’DEN İSTİFA ETMESİ

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Gelik Belde Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım’ın istifa etmesinin kendisine mantıklı gelmediğini söyledi. Başkan Uçar, bu istifanın altında başka sebepler olduğunu düşündüğünü söyledi.

İstifasını duyuran Gelik Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım’ın istifa sebebini öğrenmeye çalıştıklarını söyleyen AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, yerel yöneticiliğin zor bir görev olduğunu da hatırlattı. Başkan Uçar, “Gelik Belediye Başkanı arkadaşımız Hasan Bey partimizden istifa ettiğini duyurdu. Kendisini teşkilatımıza davet ederek istifasının sebebini öğrenmeye çalıştık. Tabi çok geçerli bir mazeret olmamasına rağmen istifa ettiğini açıkladı. Açıkçası yerel yöneticilik ve belediyecilik çok zor bir görevdir. Başkanımızın mazeretinden anlaşılacağı gibi bu yükü taşımakta güçlük çektiğini düşündüm. Bunun sebebi de, başkanımızın, belediye başkanlığı adaylığı döneminde Gelik Belediyemizin yaklaşık 10 kilometrelik hem karayollarının yol ağı içerisinde olmaması hem de belediyemizin imkanlarının kısıtlı olmasından dolayı yapılmadığından, seçmenlere 2009 yılı içerisinde bu yolun yapılacağının sözünü verdiği için ve bu sözünde yerine getirilmediğinden dolayı istifa ettiğini açıkladı. Oysa ki biz belediye başkanı arkadaşımızla zaman, zaman yaptığımız görüşmemizde karayolları bölge müdürlüğüyle yaptığımız incelemelerde bu yolun 2009 yaz programlarında yapmak için çaba sarf edeceklerini ama programlarının çok yoğun olduğunu belirterek ama mutlaka o yolun 2010 yılının bahar ayında yapacaklarının sözünü vermelerine Belediye Başkanımız 8-9 ay geçmesine rağmen böyle bir istifa nedeni ortaya koydu. Bu bana pek fazla geçerli ve mantıklı bir nedeni olarak gelmedi. Bence altında başka bir sebepler var. Eğer Belediye başkanımız bu istifalardan dolayı istifa ediyor ise belediye başkanlığından da istifa etmesi gerekiyor. Çünkü belediye başkanı sıfatı ile Ak Parti’ye gönül veren seçmenlerimize ve oy veren karşı haksızlık etmiş oluyor. Yerel seçimde vatandaşlarımız iktidar partisi belediye başkanı olması sıfatıyla kendisine oy vermiştir. Gelik coğrafi manada çok zor bir belde olmasından dolayı hem ekonomik anlamda hem de siyasi anlamda her türlü desteği vermemize rağmen böyle bir karar vermesinin altında farklı sebepler olduğunu düşünüyorum” dedi.

“KİMSEYİ ZORLA TUTAMAYIZ”

 

AK Parti şemsiyesi altında hizmet etmek istemeyen kimseyi partilerinde zorla tutamayacaklarını söyleyen AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, başkanın bundan sonraki siyasi hayatında başarı diledi. Uçar şöyle devam etti:

“AK Parti şemsiyesi altında hizmet etmek istemeyen kimseyi partimizde zorla tutamayız. Kendisine bundan sonraki siyasi hayatından ve yaşantısında başarılar diliyorum. Biz isterdik ki Gelik Belediyesi’ne bu iktidar döneminden faydalanarak çok daha güzel hizmetler yapılsın. Biz Gelik’e çok güzel şeyler yaptık. 2007–2008 BELDES Projesi kapsamında 250–300 milyonluk bir yatırım yaptık. Hem Özel İdare’nin hem de belediyemizin yaptığı hizmetlerle çok güzel yatırımlar yaptık. Ama belediye başkanımız ne yazık ki bunu görmezden geldi. Belki farklı düşünceleri ve farklı hedefleri olabilir saygı duyuyoruz. Belediye başkanımız yol yapılmadığı takdirde istifa edeceğini söylemiş. Ama her belediye başkanı seçim süreci içerisinde bir takım taahhütlerde bulunur. Bu 4-5 yıllık dönem içerisinde yapacağı hizmetlerdir. Eğer siz bunu ‘üç-beş ay içerisinde yapamadım’ diye giderseniz bu kaçmaktan başka bir şey değildir. Onun için en önemlisi burada AK Partili olmaktır. Bu parti ne Hamdi’nin ne Ahmet’in nede Mehmet’in partisidir. Bu parti kitle partisidir. Eğer siz AK Parti şemsiyesi altında yola çıkıp bu işe başladıysanız, sonuna kadar da mücadele etmemiz gerekiyor. Bu konuyu Başbakanımız ve yerel yönetimler başkanımızla pazartesi günü paylaşacağız. Biz kendisine kararını düşünüp değerlendirmesi için zaman tanıdık. Kararının öfkeyle verilmiş bir karar olduğunu düşündük. Ama ne yazık ki yapmış olduğumuz görüşmelerde yolun yapılmasını ve diğer işleri pazarlık haline getirmeye çalıştı. Hasan Bey bizden istifa etti ve bu hizmetler buraya yapılmayacağı anlamına gelmemelidir. Gelik’te bize oy veren bir sürü seçmenimiz var. Biz onların her zaman hizmetindeyiz. Biz hizmetlerimize devam edeceğiz. Ama Sayın Başkanımızın öncelikle Ak Parti’li olması gerekir. Bu bütün belediye başkanları için gerekli. Almış aldığım duyumlara göre Hasan Bey’in belediye başkan adaylığı döneminde hem maddi hem de manevi yıprandığını ve bu yükü taşımakta güçlük çekeceğini belirterek belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın arasından bir tanesi belediye başkanı olur şeklinde düşüncelerinin olduğunu öğrendim. Böyle söylentiler var. Hasan Bey istifa ettiği zaman yerine gelecek isimler hazırlanmış gibi bir tablo ortaya çıkıyor. Belediye başkanlarının işi hizmet ve proje üretmektedir. Merkezi hükümet kaynaklarından paralar aktarılıp ve onları harcamak değildir. Belediye başkanları kendileri proje üretmeliler. ‘Ben, İller Bankası’ndan yada oradan buradan para bulup getireceğim, siz harcayacaksınız’ böyle bir mantık yok. Oysaki Gelik Belediyesi’ne bir ayrıcalık tanınarak, 9 ay içerisinde 100 milyarın üzerinde kaynak aktarılmıştır. Bu rağmen Hasan Bey bir takım mazeretlere sığınarak istifa etmesi ona oy veren seçmenlerimize karşılık saygısızlıktır.”

GELİK BELEDİYE BAŞKANI’NIN AK PARTİ’DEN İSTİFA ETMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 13:20:05
Güncelleme :3 Ocak 2010 Pazar 18:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?