3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

İzcilerden 'Deniz zaferi' kampı

EREĞLİ'Lİ İZCİLERDEN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KAMPI

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Yıldız Deniz İzci grubu tarafından Çanakkale Deniz Zaferi kampının düzenleneceği bildirildi.

Kdz. Ereğli Yıldız Deniz İzci grubu önderi Eruğrul Uğur, Türkiye'nin her yerinden katılım yapan deniz izcileri ile birlikte 18 Mart Çanakkale zaferinin yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale Deniz Zaferi kampına katılacaklarını söyledi.

Kampın amacının izcilere dedelerinin yürüdüğü yollardan yürüyerek her metrekaresinde 3 şehidin bulunduğu coğrafyayı hissettirmek olduğunu kaydeden Uğur, ”Ereğli'de faaliyet gösteren Yıldız Deniz İzci grubu olarak kuruluşundan beri kampın hazırlanmasında da görev aldığımız, Çanakkale Deniz Zaferi Kampı'na her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye'nin her yerinden katılım yapan deniz izcileri ile birlikte 14 ve 19 Mart 2011 tarihleri arasında katılacağız. Kampın teması, dedelerinin yürüdüğü yollardan yürüyerek her metrekaresinde 3 şehidin bulunduğu o coğrafyayı bizzat hissettirmek ve şehitlerimizi anmaktır. Biz bu genç izciler ile barış elçisi olarak orada bulunacağız. Bu topraklara kanını akıtan şehirlerimize vefa borcumuzu ödemek içinde gidiyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 13:18:04
Güncelleme :6 Mart 2011 Pazar 13:38:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?