3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Jandarma muhtarları bilgilendirdi

Kdz. Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Kdz. Ereğli'de belde, köy ve mahalle muhtarlarına çeşitli konularda bilgiler verildi.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından İlçe Müftülük Toplantı Salonu'nda belde, köy ve mahalle muhtarlarına, Jandarma-muhtar ilişkileri, hayvan, patpat hırsızlıkları, maden kanununa muhalefet suçları, çevre suçları, çevre kanunu, anız yangınları, imar kanununa muhalefet suçları, kara avcılığı kanunu, çevresel gürültünün değerlendirmesi ve yönetmeliği, orman kanunu, kıyı kanunu, su ürünleri kanunu, mera konunu, trafik güvenliği ve Jandarma-Özel Güvenlik ilişkileri hakkında bilgiler verildi. İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Ahmet Boncuk, 29 Mart yerel seçimlerinde bir-iki belediye hariç herhangi bir problem yaşanmadığını bu hassasiyeti gösteren başta muhtarlar olmak üzere görevlilere teşekkür etti.

Boncuk, “İlk defa muhtar olanlara ve muhtarlığı devam ettirenlerin görevleri hayırlı olsun. Bu toplantının amacı muhtarlar ile güvenlik güçleri arasında sorunları yüz yüze görüşmek ve kaynaşmaktır. Bölgesi, köyü ile ilgili sıkıntıları olanlar varsa mutlaka iletsin. İl Jandarma Komutanlığı'nın tanıtımının ardından Jandarma'ya ulaşabileceğiniz 156 Jandarma İmdat hattı vardır. Özellikle kendi köylerinde, beldelerinizde mahallelerinizde bunları vatandaşlarımıza ulaştırırlarsa seviniriz, sonuçta muhtarlar halkı adına buradalar.

Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı emniyet ve asayiş ile kamu düzenini koruması sağlayan diğer kanun ve nizamların verdiği görevleri yerine getiren silahlı askeri bir kolluk kuvveti. Jandarma'nın iki yoldan bağlılığı var askeri ve eğitim yönünden Genel Kurmay Başkanlığı'na, asayiş yönünden İçişleri Bakanlığı'na bağlıdır. Üniforma olarak görev yapmak çok zor. Hem askersiniz hem göz önündesiniz ve tamamen suçlarla mücadele büyük bir özveri istiyor. Bunu 24 saat içerisinde bu özveriye en büyük desteği verecek olanlarda muhtarlardır. Emniyet ve asayişi sağlamakta ne kadar eğitimli olursanız vatandaş o kadar başını yastığa huzurla koyar sabahta huzurlu kalkar. Yoksa sürekli tedirgin gergin bir hayatı düşünmek imkansız” dedi.


İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Serdar Arar, muhtarlara katılımlarından ötürü teşekkür ederken İlçe Jandarma Komutanlığı'nın tanıtımını gerçekleştirdi. Muhtarlara bilgiler ise Serdar Yalçınkaya, Erdal Durmuş, Bülent Bayır, Serment Karadağ, Fatih Toykuyu ve Serdar Yalçınkaya tarafından sinevizyon eşliğinde anlatıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?