3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

K2 yetki belgesi uyarısı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Rafet Kılıç K Belgeleri ile ilgili son yasal düzenlemelerle ilgili açıklamada bulundu.
 

Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç, K türü belge düzenlenmesi hususunda Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın yetkilendirilmiş oda olduğunu belirterek, ”Üyelerimizin bir an önce Zonguldak TSO'ya müracaat ederek belgelerini almaları gerekiyor.

4925 sayılı Kara Ulaştırması Yasası gereğince 3 bin 500 kilogramı geçmeyen kamyonet türü araçlar için K2 Yetki Belgesi alma zorunluluğu bulunduğu 3 bin 500 kilogramı geçmeyen araçlarda K2 Yetki Belgelerinin yüzde 98 indirimle, 30 Temmuz 2009 tarihine kadar 388 TL olduğunu, taşıt kartının ise 63 TL olduğunu, 30 Temmuz 2009 tarihinden sonra ise 6 bin 471 TL olacağı, bu sebeple esnaf, tüccar ve sanayicilerimizin cezai müeyyideye meydan vermeden bu indirimden faydalanmaları gerekmektedir.

K türü belge düzenlenmesi hususunda Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın yetkilendirilmiş odadır. Üyelerimizin bir an önce Zonguldak TSO'ya müracaat ederek belgelerini almaları gerekmektedir. Nakliye faturası kesmeyip kendisine fatura edilmiş veya müşterisine vereceği ürünü temsil amacında kullandığı aracında dahi belgeyi bulundurma zorunluluğu vardır” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 16:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?