3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kablo hırsızlığı alarmla önlendi

Zonguldak Telekom İl Müdürlüğü'nce hayata geçirilen alarm sistemi, kablo hırsızlıklarını azalttı. Sistemin olmadığı 2006 yılında 29 olan ve 102 bin 617 TL zarara yola açan hırsızlık olayları, sistemin kurulduğu geçen yıl 6'ya, 2009'un ilk 4 ayı itibarıyla da 1'e düştü.



Telekom İl Müdürlüğü, şehirde özellikle yer altındaki haberleşme kablolarına yönelik hırsızlık olaylarının önlenmesi için çok sayıda santral noktasına alarm sistemi yerleştirdi. Her santral noktasından 8 olmak üzere toplam bin 144 güzergah üzerinde yer alan kablolardaki olası kesilme ve kopma durumunda merkeze harita üzerinde sinyal veren sistem sayesinde, emniyet güçlerine anında haber verilerek zanlıların yakalanması sağlandı.

Haberleşme hatlarının yer altına alınmadığı bölgelerde hava şartları ya da kamyon gibi araçların koparttığı kabloların yerinin de anında tespit edilerek onarımının gerçekleştirilmesine yardımcı olan sistem, kablo hırsızlığına karşı caydırıcı oldu. Zonguldak Telekom Müdürü Halil Aksoy, il genelinde hayata geçirilen alarm sisteminin hırsızlar için caydırıcı olduğunu, kurumun binlerce TL'lik zararının önlendiğini söyledi. Aksoy, sistemin arızalara hızlı biçimde müdahale açısından da büyük kolaylık getirdiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 09:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?