2
Mayıs
2024
Perşembe
ZONGULDAK

Kabotaj Bayramı renkli geçti

Zonguldak'ın Kilimli Beldesi'nde yapılan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları, renkli görüntülere sahne oldu.
Etkinlikler çerçevesinde 100 metre bayanlar serbest yüzme, 400 metre 16 yaş ve üstü erkekler yüzme, 200 metre 25 yaş ve üstü erkekler yüzme, 100 metre 60 yaş üstü erkekler yüzme yarışları ile ördek yakalama, yağlı direkten Türk bayrağını alma, kürek ve aynı güçteki motorların katılmadığı yarışmalar düzenlendi.

Yüzme yarışının bitiş kısmında biriken kül nedeniyle ise yüzücüler zor anlar yaşadı. Ağızlarına ve gözlerine kül kaçan yüzücüler, duruma tepki gösterdi. Yarışmada Yeşim Keskin birinci olurken, kardeşi Güzin Keskin de ikinciliği elde etti. Kız kardeşler, küllerin arasında sevinçlerini birbirlerine sarılarak kutlayınca, Güzin Duran'ın gözlerine kül kaçtı.
Çatalağzı Elektrik Santrali'nden (ÇATES) çıkan küllerin denizi kirlettiğini ileri süren Kilimli Belediye Başkanı Ali Arslankılıç, "Bu denizi ben kirletmedim, ÇATES'ten çıkan küller kirletiyor. Kimsenin bu denizi kirletmeye hakkı yok. Ben ceza yazmaya kalksam, başta devlet olmak üzere bir sürü insan benim önüme çıkar" diyerek duruma tepki gösterdi.

Daha sonra yapılan ördek yakalama yarışmasında, serbest bırakılan ördek uzun süre yüzücülerden kaçtı. 2 yıl önceki yarışmada da ördeği yakalayan Alper Teoman, üzerine doğru gelen ördeği güçlükle de olsa yakalamayı başararak, çeşitli hediyelerin sahibi oldu. Etkinliklerde, yağlı direğin ucuna bağlanan Türk bayrağını alma yarışması da renkli görüntülere sahne oldu. Gençler, bin bir güçlükle tırmandıkları direkten denize düşerken, yarışmanın birincisi Özcan Sefer oldu.

Zonguldak Vali Yardımcısı Ahmet Ülkü Aktuğ, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı Rahmi Yaman ve Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Denizer ile bazı daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşın izlediği yarışmalar akşam saatlerine kadar devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 03:27:23
Güncelleme :12 Temmuz 2005 Salı 14:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?