3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kaçak ocak işletene kamu cezası

Zonguldak'ta, kaçak kömür çıkardığı gerekçesiyle yargılanan bir kişinin aldığı 2 ay 15 gün hapis cezası, 37 gün kamuda çalışma cezasına dönüştürüldü.

Zonguldak'ın Rat Mahallesi'nde kaçak ocak kurarak kömür çıkarırken yakalanan Alipaşa Demir (30), yargılandığı mahkeme tarafından 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, ilgili kanuna göre, kişinin de tercihi doğrultusunda Demir'in hapis cezası 37 gün kamu hizmetinde çalışma cezasına dönüştürüldü. Demir, verilen ceza doğrultusunda haftanın 5 günü 4 saat boyunca Dilaver İlköğretim Okulu'nun kaloriferciliğini ve temizlik işlerini yapıyor.

Pişman olduğunu ifade eden Alipaşa Demir, kaçak kömür ocağı nedeniyle mahkemenin hapis, para ya da kamu cezası arasında tercih yapma seçeneği sunduğunu, kamuda çalışmayı kabul ettiğini ifade etti.

Yakalanınca cezaevine girmekten çok korktuğunu anlatan Demir, "İşsizdim ve ailemin geçimini sağlayamıyordum. Bu nedenle kaçak kömür ocağında çalışmaya başladım. Yakalanınca çıkarıldığım mahkemenin verdiği karar doğrultusunda 37 gün kamu cezasına çarptırıldım. Cezaevini düşünmek bile kötü. Okulda çalışmak daha güzel. Okulu, sınıfları temizliyorum, kalorifer işleriyle uğraşıyorum. Aynı suçu bir daha işlemem, pişmanım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 14:48:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?