3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'Kaçakçı değil, sağlık çalışanıyız'

Zonguldak Eczacılar Odası Yönetim Kurulu, basın açıklaması yaparak vergi kaçakçısı olmadıklarını, sağlık çalışanı olduklarını bildirdi.

Son günlerde basında yer alan eczacıların vergi kaçırdığı iddialarına cevap veren Zonguldak Eczacılar Odası Yönetim Kurulu üyeleri, haberlerde kendilerini rencide eden ifadelerin yer aldığını öne sürdü.

Eczacıların vergi açısından denetlenmesine karşı olmadığını söyleyen Yönetim Kurulu yaptıkları basın açıklamasında şunları kaydetti:

“Maliye Bakanlığı kaynaklı olduğu ileri sürülen ancak kimin yaptığı belli olmayan ve eczacıların vergi kaçırdığı atıfta bulunan haberlerde, bizleri tehdit ve rencide eden ifadelere yer verilmiştir. Haberlerde eczanelerin tamamında vergi incelemesi yapılacağı, üç ilde pilot uygulama başlatıldığı, eczacıların büyük bölümünün katkı paylarının belgelendirmediklerinin tespit edildiği ifade edilmektedir. Bizler, her yurttaş gibi eczacıların da vergi açısından denetlenmesine karşı değiliz. Ancak ne gariptir ki, hasta katılım paylarına fiş kesilmediğini ve böylece devletin vergi kaybına uğradığını iddia edenler, aynı zamanda eczanelerimizin bu katılım payları da dahil toplu fatura kesmesi ve bunun da geri ödemeler sırasında eczanelere ödenmesi talebimize bugüne kadar kulak tıkayanlarla aynı kişilerdir. Zaten yoğun bir bürokrasi ile uğraşan biz eczacıların tek, tek katkı paylarının tahsildarlığını yapmamıza rağmen, bu yük üstümüzden alınmamaktadır. Bizler, bu sorunun da önüne geçmek için katılım payını da dahil edecek bir düzende toplu fatura kesme talebimizi defalarca iletmiş olmamıza rağmen, bu yöntemi kabul etmeyenler şimdi dönüp eczacıları vergi kaçırmakla suçlayabilmektedir. Bizce, önerdiğimiz yöntemi kabul etmeyenler devleti vergi konusunda zarara uğratmaktan sorumludur ve bunun hesabını vermelidir. Bizler, çoğu zaman hastanın maaşından kesildiği halde hakkımız olan bedeli alamayan eczacılar olarak, her fırsatta dile getirdiğimiz taleplerimizi görmezden gelenlere sesleniyoruz. Her yılın Mart ayında, vergi haftasında, o ilin vergi rekortmenleri arasına giren eczacılara plaket verenlere sesleniyoruz. Övgülerle bahsettiğiniz, teşekkür plaketi verdiğiniz eczacılardan birer vergi kaçakçısıymışçasına söz eden tutumunuzu, kamuoyu vicdanına bırakıyoruz. Bizce, hala yalanlanmamış olmasıyla, tüm eczaneleri töhmet altında bırakan bu açıklama karşısında, Bakanlık resmi yollardan bizleri ve kamuoyunu aydınlatmalıdır.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 11:24:52
Güncelleme :1 Ekim 2009 Perşembe 11:32:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?