3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kadın Çiftçiler ter döktü

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın tüm yurt genelinde başlamış olduğu “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” yarışma programı Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde başladı.
Tarım Ve Köy İşleri Bakanlığı’nın yurt genelinde başlatmış olduğu “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” yarışması ilçede başladı.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından yurt genelinde ilçe, il, bölge ve Türkiye final olmak üzere 4 aşamalı olarak her yıl yapılan yarışma programının bu yılki ilçe yarışmaları ayağına başlandı. Zonguldak’ın değişik ilçelerinde de birincileri belli olan programda Gökçebeyli kadın çiftçilerin yarışma programı vardı. Bütün bir yıl bahçede, tarlada, serada yeri gelince köylü pazarlarında ter döken çiftçiler bu sefer masa başında ter döktü. Yarışma Bakacakkadı 100.Yıl Atatürk Hizmet Köyü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Jüri Başkanlığı’nı Zonguldak Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Yaşar Erdoğan’ın yaptığı jüri heyeti Gökçebey İlçe Tarım Müdürü İrfan Soysal, Zonguldak İl Tarım Müdürlüğü’nden Mesude Kokulu ve Ayten Öztop‘tan oluşturuldu.


Tarım İl Müdürlüğü personelinden Tekniker Nilgün Kaynun’un sorduğu sorularda ilk 15 sorudan 11 doğru cevapla eşit şekilde bitiren 1. ve 3. masalar için altın sorulara geçildiğinde 1. masada yarışan Bakacakkadı Kadıoğlu Mahallesi’nden katılan Semra Cinokur ve Fidan Çümen isimli kadın çiftçilerin birinciliğiyle sonuçlandı.
Yarışmada ikinciliği Hamdiye Sarıcık, Rukiye Tavukçu, üçüncülüğü Zehra Çapcı, Nevin Erkadem kazandı. 8 Mart 2009’da Zonguldak’ta yapılacak olan il birinciliği için Gökçebey’i temsil edecek olan ikili burada da birinci olursalar Zonguldak’ı temsil etmek üzere 21 Mayıs 2009’da bölge finali için Sinop’a gidecek.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 15:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?