3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kadın çiftçiler yarıştı

Zonguldak’ta “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” 2009 İl Finali Genel Maden İş Sendikası Salonu’nda yapıldı. Çaycumalı kadın Çiftçiler il birincisi oldu.

Çaycumalı kadın çiftçiler 21 Mayısta 2009’da Sinop’ta yapılacak olan bölge yarışmasında Zonguldak’ı temsil etmeye hak kazandı.
Tarım Ve Köy İşleri Bakanlığı Teşkilatlandırma ve Destekleme Genel Müdürlüğü’nün her yıl ülkede yaptığı yarışmanın finali Zonguldak’ta bulunan Genel Maden İş Sendikası Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Yarışmanın ilk bölümünde Çaycuma ve Kdz. Ereğli İlçelerini temsil eden yarışmacıların eşit sayıda doğru cevabı olması nedeniyle altın sorulara başvuruldu. İlk altın soruyla ilk üç derece belli oldu. Buna göre 16 sorudan 14 soruya doğru cevap veren Çaycuma İlçesi geriş Köyünden Zuhal Şık ve Nevim Duran birinci olurken, ikinciliği 13 soruya doğru cevap veren Kdz. Ereğli Korubaşı köyünden Özlem Yılmaz ve Seray Yaman, üçüncülüğü de Merkeze bağlı Karaman beldesinden Aysel Karakoç ve Azize Akkoç kazandı. Yarışmada ilk üçe giren yarışmacılar ise ödüllerini TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan tarafından takdim edildi.

Yarışmanın ardından yerel sanatçılar Fatma Metin ve Süleyman Şık türküleriyle izleyicilere hoş dakikalar yaşattı. Sanatçı performanslarının ardından KETEM’den Dr.Şeyda Çakmak’ın kadınlara yönelik sunumu izlendi. Ayrıca Zonguldak Diyabetliler Derneği tarafından program boyunca tüm konuklara ücretsiz şeker taraması yapıldı. Programın sonunda tüm konuklara günün anısına Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından sağlanan fıstık çamı ve defne fidanları hediye edildi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 19:00:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?