3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kadın cinayetlerine tepki

KADIN CİNAYETLERİNE TEPKİ

Gökçebey Türk Eğitim Sen temsilcisi Bora Yiğit, son dönemlerde gündemden düşmeyen kadınlara yönelik şiddet ve cinayetlere tepki gösterdi.

Bora Yiğit yaptığı açıklamada, kadına şiddet ve cinayet örneklerinin sürekli yaşandığı bu günlerde kadının önemine dikkat çekmek istediklerini belirtti. Kadınların sadece 8 Mart dünya kadınlar günün de hatırlanmaması gerektiğini belirten Yiğit, “Kadınlara yönelik, Aile içi şiddet ve töre cinayetlerinin ayyuka çıktığı bugünlerde sözde eşitlikten bahsediliyor. Bizler kadınlara karşı takınılan her türlü olumsuz tutum, baskı, işyeri tacizi, sindirme, girişimleri ve eşitsizliğin karşısında durmayı bir görev ve sorumluluk bilmekteyiz. Bu nedenle kadınlar her zaman önemlidir. Türk Eğitim Sen olarak kadınların önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Kadınların, hem eğitilen hem de eğitenler sınıfında çok daha aktif roller alması kanaatindeyiz, Bunun için kadınlarla birlikte olup mücadele edeceğiz” dedi.

Yiğit söylemlerinde samimi olduklarını da dile getirdi. Kadınların önemini göstermek için sendika olarak önemli bir adım atacaklarını belirten Yiğit, “Bu yöndeki İlk adımız ise oluşturduğumuz Kadın Kollarına sendikamızda önemli ve etkin görevler vermek olacaktır. Biz buna söz veriyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2011 Perşembe 17:37:02
Güncelleme :10 Mart 2011 Perşembe 17:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?