3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kadın oduncu azim örneği oldu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, 65 yaşındaki Ayşe Çifteli, motorlu testereyle ağaç keserek yaşamını sürdürüyor.

Ayşe Çifteli, bu işten kazandığı parayla oğlunu okutarak subay yaptı.


Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ormanların budanması için tutulan mevsimlik işçiler arasında çalışan 65 yaşındaki Ayşe Çifteli, erkek işi olan motorlu testereyle ağaçları kesiyor, yüklüyor ve geçimini bu işten sağlıyor. Bu mesleği 33 yıldır yaptığını belirten Çifteli, bir oğlunu askeri okulda okuttuğunu ve şimdi oğlunun Binbaşı olarak görev yaptığını söyledi. 33 yıldır orman budadığını söyleyen Ayşe Çifteli, "Paraya ihtiyacımız olduğu için yapıyoruz. Fakir olduğumuz için yapıyoruz. Diğer oğlumla birlikte çalışıyorum. Gelinim okuldan çocuklar çıkınca geliyor. Hepimiz bir çalışıyoruz" dedi.


Yaptığı işin kendisine zor gelmediğini söyleyen Ayşe Çifteli, motorlu testereyle ağaç keserek kazandığı paralarla oğlunun birini okutup binbaşı yaptığını ve torunlarını da asker yapmak istediğini söyledi. Eşi ve çocukları ile birlikte budama işini yaptığını anlatan Çifteli, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Alışkın olduğum için zor olmuyor. Torunlarım okuyacak, oğlum Binbaşı torunlarımı da okutarak adam etmek istiyorum. Buradan kazandığım parayla oğlumu okuttum. Ormanlarda uğraştım çamaşırlarını yıkadım okuttum. Asker yaptım. Halen torunlarımı da asker yapayım diye uğraşıyorum."
Ayşe Çifteli gibi oğlu da bu mesleği yaparak geçiniyor. 30 yıldır bu mesleği yaptığını ve ailecek çalıştıklarını belirten Bektaş Çifteli, anne ve babasından öğrendiği mesleği sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 16:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?