3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kadın şairler sahnede

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Zonguldak’ta Kadın Şairler Şiir Dinletisi düzenlendi.

Zonguldak Valiliği tarafından 8 Mart Dünya Kadınları Günü etkinlikleri kapsamında AKM’de şiir dinletisi düzenlendi. Dinletiye, TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın eşi ve ÖZEV Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, Zonguldak Valisi Erdal Ata, eşi Nazan Ata, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, eşi Sevgi Gonca, Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar’ın eşi Cemile Çınar, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır ve eşi, kadın şairler, daire müdürleri, kadın ozan ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan dinletide sunucu İtler Yeşilay’ın konuşması ve şiir okumasının ardından Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor yarışmasında dereceye giren bayanlara Saime Toptan tarafından plaketleri ve ödülleri verildi.

Toptan, ödül törenin ardından kürsüye geçti. Salondaki katılımcıların Kadınlar Günü’nü kutlayan Saime Toptan, konuşmasında kadının insan hayatındaki önemine değindi. Konuşmasına Atatürk’ün ifadeleri ile başlayan Saime Toptan, kadının faziletli olması gerektiğini söyledi. Toptan, “Atatürk'ün ifadesiyle milletin kaynağı, sosyal hayatın esası kadındır. Bu nedenle kadın faziletli olmalıdır. Çünkü, milletin kaynağı ve sosyal hayatın esası olabilmek onun birçok görevlerle yükümlenmesi demektir. Bu görevleri yerine getirebilecek kadın faziletli olmalıdır. Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'ndan hemen sonra başlattığı ve ülkesinin göz ardı edilen bu değerli insan grubunun gelişmesi ve yüceltilmesi için gerçekleştirdiği pek çok yenilikler, bu nedenledir'' dedi.

Kürsüdeki konuşmasının ardından kendisinden uzakta yaşayan kızının doğum günün 8 Mart olduğunu söyleyen Toptan, kızına yazdığı “Hasret” adlı şiirini okurken duygu dolu anlar yaşadı. Saime Toptan’ın kürsüden ayrılmasının ardından şiir dinletilerine geçildi. Etkinliğe katılan bayan şairler, Cansın Erol, Neriman Saryal, Berran Yalçın, Sevinç Atan, Nur Ersen Faika Sarp ve son olarak İlter Yeşilay şiirlerini okudu. Aşık ozan Ayten Gülçınar ise sazı eşliğinde türküler söyledi. Gülçınar’ın Kadınlar Günü nedeniyle annesi için yazdığı “Annem” türküsünü söylediği sırada salondaki katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.
Program, hediyelerin verilmesinin ardından sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 17:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?