3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kadına yönelik şiddetle mücadele

Zonguldak Sağlık Müdürlüğü tarafından “kadına Yönelik aile İçi Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı 2007-2008” çerçevesinde aktiviteler yapılacak.

Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planı 2007-2008” çerçevesinde İl Sağlık müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğüne bağlı kurum ve kuruluşlar tarafından konu ile ilgili aktiviteler yapılacak. Zonguldak İl Sağlık Müdür Yardımcısı Orhan Şahin, aktiviteler ile ilgili bilgi verdi.

Şahin, “Aile içi şiddeti doğuran ve pekiştiren olumsuz tutum ve davranışların ortadan kaldırılması amacıyla, toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik aile içi şiddet konularında toplumsal farkındalık oluşturmak ve zihinsel dönüşüm sağlamak. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddetle mücadele konularında erkeklere yönelik farkındalık oluşturmak ve zihinsel dönüşüm sağlama amaçlı görsel ve basılı materyaller hazırlanması ve eğitim programlarının düzenlenmesi. Evlilik başvurusunda bulunan çiftlere yönelik toplumsal cinsiyet eşitliği, aile içi şiddet ve üreme sağlığı konularında bilinçlendirme materyallerinin hazırlanması ve dağıtımının sağlanması. Aile içinde şiddet gören kadına ve varsa çocuklarına yönelik ulaşılabilir koruyucu hizmetlerin düzenlenmesi ve uygulamasını sağlamak. Şiddet mağduru yada risk altındaki kadınlara sunulması gereken hizmetlerin (koruma, barındırma, tedavi, meslek, iş edindirme, güçlendirme, yasal haklar, çocuk, yaşlı, bakımı ve rehabilitasyon vb) tanımlanması, standartların ve prosedürlerin belirlenmesi, denetim mekanizma modellerinin oluşturulması. Aile içi şiddetin bir sağlık sorunu olarak tanımlanması, sağlık hizmetlerinin sunumunda kadına yönelik şiddetin dikkatine alınması, birinci basamak sağlık kuruluşlarında çalışan ebelerin ve hemşirelerin ev ziyaretleri ve rutin çalışmaları içinde kadına karşı şiddet konusunun dahil edilmesi. Sağlık kuruluşlarında şiddet mağduru kadınlara yönelik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin verildiği özel birimler oluşturulması ve bu birimlerde sağlık personelinin yanı sıra konu ile ilgili diğer uzmanların ortak çalışma yürütmesi” dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 16:39:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?