3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kadınlardan Ata'ya çelenk

 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle valilik önünde çelenk koyma töreni düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Törene, Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın eşi Saime Toptan, Vali Erdal Ata’nın eşi Nazan Ata, Belediye Başkanı Secaattin Gonca’nın eşi Sevgi Gonca, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar’ın eşi Cemile Çınar, Zonguldak Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Yüksel Ünal, TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan, kadın temsilcileri ve üyeleri katıldı.

Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşma yapan Zonguldak Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Yüksel Ünal, “1857 yılında Amerika’da dokuma işçilerinin boğaz tokluğuna10-12 saat çalıştırılmalarına karşı başlattıkları direnişin, polis marifetiyle engellenmesi, eyleme katılanların bir kısmının fabrikaya kapatılmasıyla çıkan kargaşa ve yangın sonunda 129 emekçi işçinin öldüğü gündür. O nedenle bu olay zaman içinde ‘Kadın Hakları Mücadelesinin Başlangıcı’ sayılmış, 1977 de Birleşmiş Milletler Örgütü’nün kararıyla 8 Mart, evrensel bir gün haline gelmiştir. Biz kadınlar, dünyanın bir çok yerinde, kadın haklarıyla ilgili taleplerin karşılanması yolunda gelişmeler olsa da bunları yeterli görmüyoruz. Kadın sorunlarının çözümünün anahtarını ülkemizde ve her ülkede kadınların siyasetteki ağırlığının yeterli düzeye ulaşması ile mümkün olacağına inanıyoruz. Biz kadınlar, yaşamayı hak ve sorumluluklarımızla eşit ölçüde paylaşmak istiyoruz. Karar alma mekanizmalarında ve siyasette erkeklerle eşit kulvarlarda koşmak için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce gerçekleştirilmesini istiyoruz. Fiziksel, sosyal, cinsel, psikolojik, ekonomik her türlü şiddete hayır diyoruz. Savaşa, ırkçılığa, gericiliğe karşı artık durun diyoruz. 8 Mart Kadınlar Gününüzü Kutluyorum” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 17:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?