3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kahraman sürücü kazayı anlattı

Zonguldak'ta, dik bir rampada frenleri boşalan minibüsün sürücüsü Ahmet Karlı, kaza anında yaşadıklarını anlattı.

Kendisiyle birlikte 19 kişinin hafif yaralarla kazayı atlatmasını sağlayan sürücü Karlı, "Önce kaldırıma çıkarak aracı durdurmaya çalıştım, başaramayınca yol kenarındaki ağaç ve toprak yığınlarına doğru aracı sürdüm" dedi.
Kaza, Zonguldak'ın 10 Temmuz Mahallesinde 31 Temmuz günü meydana geldi. Ahmet Karlı (46) idaresindeki 67 M 0033 plakalı minibüsün frenleri boşalmış sürücü Ahmet Karlı da yolun kenarındaki bir bahçede bulunan ağaç ve toprak yığınlarına çarparak aracı durdurabilmişti. Araç içerisinde hafif yaralanan 19 yolcu, Zonguldak'ta çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi bölümünde tedavi altına alınan sürücü Karlı, kaza anında öleceğini düşündüğünü, kendisini ve yolcuları Allah'ın kurtardığını söyledi. Toprak ağaç yığınlarına çarptıktan sonra hastaneye bile nasıl geldiğini hatırlamadığını anlatan Karlı, şöyle konuştu: "Bir an ölümle burun buruna geldik. Arabanın freni patladı. O an yapabilecek hiçbir şey yoktu. Minibüsü en sağlıklı şekilde en güvenli yere çekmek istiyordum. Kaldırıma sürdüm yine geri gelip hızla yokuş aşağıya inmeye başladık. Bir araileride yolun kenarında bulunan ağaç ve toprak yığınlarını gördüm. Kendi hayatım pahasına da olsa, aracı oraya doğru sürdüm. Araç durunca, kontağı kapattım. Sonrasını hatırlamıyorum. Ne olduğunu, hatta hastaneye nasıl geldiğimi bile bilmiyorum." Babasının hastanede yanından bir an olsun ayrılmayan kızı Esra Karlı da, "Allah, babamızı bize bağışladı" dedi.


KORKTUĞUM BAŞIMA GELDİ
Kazada burnu kırılan ve ZKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Bölümü'nde tedavi gören Nebahat Polat (47) da, İstanbul'dan tatil için Zonguldak'a geldiklerini söyledi. Kazanın olduğu rampaya gelince minibüsün frenleri boşalırsa ne olacağını düşündüğünü anlatan Polat, şunları söyledi: "Kaza öncesi içimden bu rampada frenler patlarsa 'ne yaparız' diye düşünüyordum. Tam o sırada aklıma gelen başıma geldi. Aileden tam dört kişi ile birlikte minibüs içinde bulunuyorduk. Araçta bir de küçük bir bebek
vardı. Kaza anında bağrışmalar ve panik vardı. Kaptan soğukkanlılığını korumaya çalışıyordu. Arabayı durdurmak için ilk manevrası başarısız sonuçlandı. Daha da hızlanarak ilerlemeye başladık. İkinci denemede aracı durdu."
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 15:10:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?