7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Kaide anıtı bitmek üzere...

ŞEHİTLERE KAİDE ANITI YAPIMI BİTMEK ÜZERE

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ereğli Belediyesi tarafından yaptırılan ve 7 Kasım 2009'da düzenlenen törenle açılışı yapılan Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtı çevresine 1914-1918'de Kafkas Cephesinde şehit olan Karadeniz Ereğli doğumlu askerlerin isimlerinin yer aldığı kaide yapımı bitmek üzere.

Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Etem Özdemir, kaidenin Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in verdiği listeye göre yapıldığını belirterek, “Kaidenin üzerinde anıt açılışında Belediye Başkanımız Halil Posbıyık'a Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in verdiği listeye göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediye Başkanımız Halil Posbıyık'ın talimatlarıyla başlattığımız Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtı çevresine 1914-1918'de Kafkas Cephesinde şehit olan Karadeniz Ereğli doğumlu askerlerin isimlerinin yer aldığı kaide yapımı bitmek üzere. Kaideyi en kısa zamanda bitirilerek Sarıkamış Deniz şehitleri Anıtı'nın hemen yanına yerleştireceğiz ve şehit olan askerlerimizin isimlerini ölümsüzleştirmiş olacağız” dedi.

Sarıkamış'ta donarak şehit olan 90 bin askere kışlık giyecek, erzak ve mühimmat götürmek için İstanbul'dan Trabzon'a doğru yola çıkan ve içinde 3 bin asker bulunan Bezm-i Alem, Bahr-i Ahmer, Mithad Paşa gemileri Ruslar tarafından 7 Kasım 1914'te Ereğli'de batırılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2010 Çarşamba 16:52:04
Güncelleme :9 Haziran 2010 Çarşamba 16:57:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?