3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kaldırıma korkuluk istiyorlar

Zonguldak'ın Çaydamar Mahallesi'nde beton korkuluğu olmayan kaldırımları kullanan vatandaşlar gerekli çalışmanın yapılması için yetkililerden talepte bulundu.


Zonguldak'ın Çaydamar Mahallesi'nde kaldırımların beton korkulukları olmadığı için öğrenciler ve vatandaşlar tehlikeli bir yolculuk gerçekleştirdiklerini kaydettiler. Veliler öğrencileri tedirgin bir şekilde çocuklarını okula getirirken öğrenciler kaldırımdan yürürken korku içinde geçtiklerini ifade ettiler.

Okula gidebilmek için beton korkuluğu olmayan kaldırımdan yürüyen ilkokul birinci sınıf öğrencisi Yasin Yuca, “Her sabah okula giderken bu tehlikeli kaldırımdan korku içerisinde yürüyorum. Bu yüzden yoldan yürümek zorunda kalıyorum. Yol araba yolu olduğu için bu da tehlikeli oluyor. Buradan yalnızca ben geçmiyorum diğer öğrenciler de bu kaldırımlardan yürüyor. Kaldırımların beton korkuluklarının yapılması için yetkililerden yardım istiyorum. Okuluma rahat bir şekilde korku yaşamadan gitmek istiyorum” dedi.


Çaydamar Mahallesi esnaflarından araba tamircisi Muharrem Altındağ kaldırımlar için çalışma yapılmadığını belirterek, “Bu kaldırımlar uzun zamandır tehlike üretiyor. Vatandaşlar ve öğrenciler yaya olarak bu kaldırımları kullanıyorlar. Mimar Sinan İlköğretim Okulu önünden başlayan ve beton korkuluğu olmayan kaldırımlar Köy Hizmetleri Zonguldak İl Müdürlüğü'ne kadar devam ediyor. Bu tehlikenin bir an önce sona ermesi için yetkililerin gerekli çalışmaya başlamasını istiyoruz” tepkilerini dile getirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 13:42:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eda altunkaya IP: 78.169.195.xxx Tarih : 1.05.2008 18:56:37

bence güzel bir istek bende aynı isteği zonguldak mithatpaşa mah yapılmasını saygılarımla arz ederim