3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kamu-Sen ve Memur-Sen'e tepki

KESK, toplu görüşmelerde sendikaların hükümet ile vardığı mutabakata tepki göstererek, Kamu-Sen ve Memur-Sen’in grev haklarını kullanmaktan kaçındıklarını kaydetti.


KESK, Zonguldak dönem sözcüsü Halil Karagüzel, toplu görüşmelerde imzalanan mutabakat metniyle Kamu-Sen ve Memur-Sen’in grev haklarından vazgeçtiklerini söyledi.

Karagüzel, “KESK’in sefalet zamlarıyla uzlaşması mümkün değildir, KESK’in yoksulluk dayatmasıyla uzlaşması mümkün değildir. KESK’in IMF bütçesiyle uzlaşması mümkün değildir. Kamu emekçilerini yok sayan toplu görüşme masası da, oradan çıkan mutabakat da, bizlere dayatılan günlük 1 YTL’lik zam oranı da meşru değildir.

Bu gayri meşruluğa karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Sonuç olarak imzalanan mutabakat metni ile Türk Kamu Sen ve Memur Sen toplu sözleşme ve grev haklarını kullanmaktan kaçmışlardır.

Devlet tarafından ödenen 5 YTL’lik sendika aidatını 10 YTL’ye çıkararak devlet güdümlü sendikacılığa devam edeceklerini göstermişlerdir. Çalışanların haklarını savunamayacaklarını, emekten yana sendikacılık değil, sistemle güdümlü sendikacılık yapacaklarını bir kez daha kamuoyuna açıklamış oldular” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 17:50:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?