3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kamyon kasası sahneye dönüştü

Zonguldak'ın Beycuma beldesinde bu yıl ilki düzenlenen Kuyu Kebabı Festivali sebebiyle sahne alan Ayşen Köktürk, 45 yıl önce mezun olduğu okulun önünde kurulan kamyon kasasında sahne aldı.

Kuyu Kebabı Festivali etkinlikleri kapsamında Beycuma Çok Programlı Lise önünde konser düzenlendi. Lise binası önüne çekilen kamyonun hemen önüne ses sistemi kurulurken, mikrofonlar ile sahne alan Türk Halk Müziği topluluğu, kamyon kasasında konser verdi. Ayşen Köktürk ve Türkü Yolcuları Grubu'nun Türk halk müziği konserine yoğun katılım oldu. Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, 'abla' diye hitap ettiği 51 yaşındaki yerel sanatçı Ayşen Köktürk'e teşekkür plaketi ve Beycumaspor forması hediye etti.

Yaklaşık yarım asır önce mezun olduğu okulun önünde konser vermenin mutluluğunu da yaşayan ses sanatçısı Köktürk, "Bu çok Programlı Lise yapılmadan önce, yerinde bulunan ilkokuldan mezun oldum. Okul arkadaşlarım neredesiniz? Sizleri bekliyorum. Yoklama yapacağım" esprisini yaptı. Bunun üzerine sahneye yanaşan Yusuf Özdemir isimli sınıf arkadaşı, Köktürk'e yaklaşık 45 yıl önce çekilen bir fotoğrafı verdi. Zarfı açtığında resmi gören Köktürk, "Çok teşekkür ediyorum. Bu fotoğraf bana nostalji yaşattı" diyerek duygularını dile getirdi.

Ayşen Köktürk, festivalle birlikte başlayan "kuyu kebabının vatanı" konusundaki polemiğe farklı bir boyut getirdi. Saz arkadaşlarına da kuyu kebabı yedirdiğini ve çok beğenildiğini belirten Köktürk, kebabın Beycuma beldesinde yarım asırdır yapıldığına şahit olduğunu söyledi. Köktürk, "Televizyonda kuyu kebabının Meksika'da da yapıldığını gördüm. Bizimki kadar lezzetli olamaz. Taşköprü'den arkadaşlarımız var. Oraya buraya mal olmuş. Kuyu kebabı asıl Beycuma'da yapılıyor. Kilimli ocağının altında kuyularımız vardı. Beklerdik, 'sıcak sıcak çıksın da yiyelim' diye. Yarım asırdan beri kuyu kebabını bilirim" dedi.

Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu da Beycumalı olduğunu söyleyen fakat Kuyu Kebabı Festivali'ne destek vermeyenlere ateş püskürdü. Yüzlerce kişinin izlediği konserin hemen başında mikrofonu eline alan Başkan Kundakçıoğlu, "Beycumalıyım, Beycuma sevdalısıyım. Bir sürü makamı bıraktım da geldim. Hamallık etmek için geldim. Gece saat 02.00-03.00 keson kuyudan su basıyorum. Geliyorum, 5 yıldır çalışmayan parke makinesinin başına, işçilik yapıyor, harç karıyorum. 'Beycuma sevdalısıyım' diyenleri imrenerek, dinliyordum. Festival için, ben onların ayaklarına gittim. Ama maalesef o ilgiyi, bu kardeşiniz görmedi. Ama her şeye rağmen bu festivali başlattık" dedi. Başkan Vural Kundakçıoğlu, sahnede, festivale emek veren ve destek olan 2 sayfa dolusu ismi de tek tek okuyarak, onlara teşekkür etti.
Beycumalılar, Ayşen Köktürk'ün söylediği Türkülerle keyifli dakikalar yaşadı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 14:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?