6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Kamyon uçuruma yuvarlandı: 2 ölü

KAMYON UÇURUMA YUVARLANDI

Sakarya'dan sabah saatlerinde bayilerin ürünlerini dağıtmak için Zonguldak'a gelen bir firmaya ait kamyon Ilıksu mevkiinde uçuruma yuvarlandı. Kamyonda bulunan iki kişi hayatını kaybetti.

Sakarya'da bir firmanın dağıtım elemanı olarak çalışan 35 yaşındaki Ali Kemal Tenha, ürünleri dağıtmak için sabah saat 04.00 sıralarında 54 UA 872 plakalı kamyonla yola çıktı. Tenha'nın arkadaşı Selman Dur da, Tenha'ya yol arkadaşı olmak için yanında geldi. Yola çıktıktan saatler sonra Zonguldak'ta firmanın ürünlerini bekleyen iş yeri sahibi firmayı arayarak ürünlerin gelmediğini söyledi. Firma yetkilileri de, dağıtım elemanının sabah yola çıktığını belirterek ürünlerin ulaşması gerektiğini belirtti.

Bunun üzerine firma yetkilileri dağıtım elemanını cepten aradı ancak cep telefonuna ulaşamadı. Firma yetkilileri, daha sonra Sakarya'dan yola çıkarak yol güzergahındaki karakol ve emniyet müdürlüklerine başvurdu. Firma yetkilileri, emniyet ve bazı benzin istasyonlarındaki güvenlik ve MOBESE kameraları görüntülerini inceleyerek dağıtım elemanının Alaplı ve Ereğli'den geçtiğini gördü. Firma yetkilileri daha sonra Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek Değirmenağzı mevkiinde bulunan tünellerdeki

MOBESE kayıtlarını inceledi. MOBESE kayıtlarında kamyonun Zonguldak'a giriş yapmadığı anlaşılınca, Ilıksu mevkiinde bulunan benzin istasyonundaki güvenlik kamerası incelendi. Güvenlik kamerasında kamyonun geçişi görününce, kamyon Değirmenağzı ve Ilıksu mevkii arasında aranmaya başlandı.

KAMYON UÇURUMA UÇMUŞ

Emniyet, jandarma ve firma yetkilileri araçlarla ve yaya olarak kamyonun uçuruma düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durarak aramaya başladılar. Kısa süre sonra yol kenarındaki bariyerlerin kırılmış olduğunu gören firma yetkilileri uçurumda kamyondan dökülen ürünleri fark etti. Polis ve jandarma ekiplerine haber veren firma yetkilileri, 100 metrelik uçurumda hurdaya dönmüş olan kamyonu buldular. Yapılan çalışmanın ardından Selman Dur kamyon içerisinde bulunurken, kamyon şoförü Ali Kemal Tenha'nın cesedi

de beş metre aşağıda bulundu.

UÇURUMA DA MEMLEKETLERİNE DE YAN YANA GİTTİLER

Firma yetkilileri, yapılan kurtarma operasyonunda ilk önce 100 metrelik uçuruma halat saldı. 100 metrelik halatın yetmediğini kaydeden firma yetkilileri, daha sonra başka bir halat bularak ilk halata ekleme yaptı. Firma yetkilileri, sadece Ali Kemal Tenha'nın firmalarında çalıştığını belirterek, Selman Dur'un aynı köyden komşu olduklarını ve yol arkadaşı olarak Tenha ile beraber gittiğini söyledi. Firma yetkilileri, aşırı hız olmadığını belirterek, Ali Kemal Tenha'nın yol yorgunluğu nedeniyle uyumuş olabileceği üzerinde durulduğunu ve kazanın bu nedenle meydana gelmiş olabileceğini bildirdi.

Ali Kemal Tenha ile yol arkadaşı olarak yanında giden Selman Dur, 100 metrelik uçuruma uçarak ölüme beraber giderken, iki arkadaşın cenazeleri Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan da beraber çıkarılarak minibüse yan yana konuldu.

Kazanın olduğunu duyan vatandaşlar araçları ile kaza yerine akın etti. Çocuk, yaşlı kadın erkek, onlarca insan, tehlikeli olmasına rağmen kazanın olduğu karayolunun sağında ve solunda durarak meraklı gözlerle olay yerini inceledi. Özel araçları ile gelen vatandaşların yanı sıra seyir eden kamyon ve yolcu minibüslerinden inen yolcularda, uçurumdaki kamyonu izledi. Bir vatandaş, "Kazayı görmedik ama iki kişi ölmüş. Kalabalığı görünce merak ettik. Çok kötü kaza yapmış" diye konuştu. Meraklı vatandaşlar birbirlerine ve gazetecilere sorarak olay hakkında bilgi almaya çalıştı.

Öte yandan duran araçların trafiği aksatması ve tehlike arz etmesi üzerine olay yerine polisler gönderildi. Ekipler, sözlü ve araç megafonlarından anons yaparak, vatandaşları uyardı. Tüm uyarılara rağmen alana dolan vatandaşlar, polis ekiplerinin ceza yazılacağı anonsu üzerine olay yerinden ayrıldı.

BASIN MENSUPLARI ZORLANDI

Kaza yapan aracı ve etrafa saçılan yoğurtları yakından görüntülemek isteyen basın mensupları, uçurumdan aşağıya güçlükle indi. Basın mensupları, dökülen yoğurt nedeniyle daha da kayganlaşan uçurumdan güçlükle aşağıya inerken, çamur ve kayalar nedeniyle görüntü çekmekte zorlandı.Kazada ölen Ali Kemal Tenha ve Selman Dur'un evli olduğu öğrenildi.

KAMYON UÇURUMA YUVARLANDI
KAMYON UÇURUMA YUVARLANDI
KAMYON UÇURUMA YUVARLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2010 Pazar 15:57:02
Güncelleme :24 Ekim 2010 Pazar 16:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?