3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kan bağışı kampanyası

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, Zonguldak Kızılay Kan Merkezi tarafından organize edilen kan bağışı kampanyası bütün hızıyla devam ediyor.


Zonguldak Kızılay Kan Merkezi tarafından kan merkezini vatandaşların ayağına getirdiklerini ifade yetkililer, Devrekli vatandaşlardan kan bağışı hakkında duyarlı olmalarını istediler. Belediye hopörlerinden sık sık anonslar yaptıran Kızılay yetkilileri kan bağışı yapan vatandaşların Hepatit C, Hepatit B, AİDS ve Frengi hastalığı taşıyıp taşımadıkları ile ilgili bilgiler verilirken isteyen vatandaşlara da hangi kan grubuna sahip olduklarını belirten belge verildiğini belirttiler.
Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Dr. Murat Babalık konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ”Üç günden bu yana Devrek’teyiz, gerek vatandaşlarımız gerekse mülki amirlerimiz konuyla yakından ilgilenmektedirler. Şu ana kadar üç gün içinde 60 ünite kan bağışı yapıldı. Unutulmaması gereken en önemli konu, her şeyin sunisini elde etmek artık mümkün ancak tek elde edilemeyen şey kan, bu nedenle zor anlarda sıkıntı çekmemek adına bugünden yatırım yapmamız lazım, bu da bağışla oluyor” dedi.
Kızılay Devrek Şube Başkanı Zehra Ocakçı oğlu ise, ”Devrekli hemşerilerimizin konuya duyarlı olduklarını biliyorum ancak biraz daha gayret edersek ileride oluşabilecek sıkıntılara karşı tedbirimizi şimdiden almış oluruz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 16:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?