7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Kanalizasyon projesi başladı

KANALİZASYON PROJESİ BAŞLADI

Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ile Belediye Meclis üyeleri Zonguldak Kanalizasyon Projesinin açılışını yaptı.

Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, kanalizasyon projesine Çaydamar ve Birlik Mahallesine dönen köprü ağzındaki şebekenin 2 kilometrelik kısmını yaparak açılışı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Eşref, “Zonguldak yaklaşık 13 yıldır kanalizasyon inşaatının başlamasını bekliyor. Nihayet başlamış olan kanalizasyon projemizin ilk adımı Birlik mahallesi. Çaydamar sınırında Birlik mahallesinden dönen köprü ağzında şebekemizin 2 kilometrelik kısmını döşerken yaptığımız açılışımızla kanalizasyon projemiz başlamış oluyor. Zonguldak 12 yıldır sabrediyor. Kanalizasyon atık ve su şebekesinin 15 kilometrelik bölümü bugün başlamış oluyor. 2 kilometrelik yolu 1 hafta süre zarfı içerisinde döşedik. Çok hızlı gidiyoruz. Ağustos sonunda şebekenin tamamını bitirmeyi hedefliyoruz ve okullar açılmadan15 kilometrelik şebeke bitmiş, artık terfi istasyonları tamamlanmış olarak Zonguldak halkına en büyük sorunu çözülmüş olur. 3 istikametten gidiyoruz. Birincisi Çaydamar bölgesi, ikincisi İnağzı muhiti ve İnağzından gelerek Topbaşı Meşrutiyet mahallesini toplayacak. 3. olarak da Asma, Dilaver tarafında arıtma tesisine gelip arıtmış olacak. 2 yıllık suremiz var. Bugünden itibaren 2 yıllık süreçte artık arıtma tesisi bittiğinde ki önümüzdeki birkaç ay içerisinde arıtma tesisinin de temellerini atacağız. Zonguldak artık denize girilebilir, dereleri kirlenmeyen, limanı temiz bir Zonguldak olacak. Ben bu şansa kavuştuğum için bugünü yaşadığım için çok mutluyum. Zonguldak adına en önemli projenin en önemli ve ciddi projesi başlamış oldu. 2 yıl içerisinde de bitmiş olacak. Ben Zonguldak halkına bu projenin hayırlı olmasını diliyorum. Yalnız yaklaşık şebekenin yapılacağı 2, 3 ay Zonguldak trafiğinde aksamalar yaşanabilir. Şuan da bulunduğumuz mevki de Çaydamar tek şeride düştü. Uyarılar yapıyoruz. Güzergahı değiştiriyoruz. Bir -2 ay Zonguldak sıkıntı çekecek ama okular açıldığında bu sıkıntının bitmesini temenni ediyoruz. Onun için büyük gayret sarf ediyoruz. Bu yüzden de Zonguldak halkından vereceğimiz rahatsızlıktan özür diliyoruz. Ama bu özrümüz Zonguldak’ın hayrına bir özürdür. Çünkü Zonguldak’ta hayırlı bir iş başlattık. Projemiz 23 milyon Euro. Bu projenin bitiminde asfalt bozukluklarının tümünün yeniden tamir edilebilmesi için bazı güzergah değişiklikleri yaptık. İnağzı’ndan daha önce Yeşil mahalle, Yenimahalle tepesini aşacakken şimdi sahilde yapılacak yoldan geldik. Bu güzergahlardan topladıklarımız kanalizasyon atıklarının toplandığı yer Acılık deresi. Acılık deresinde de bu 3 koldan gelen, kirlilik toplandığı zaman Acılık Deresi temizlenmiş, liman temizlenmiş olacak. Dolayısıyla o Acılık Deresi tertemiz suyu akan ve tam bir dere haline gelecek. Sadece Acılık Deresi değil, limanın içi temizlenmiş olacak. Dolayıyla başta Acılık Deremiz, limanımız ve denizimiz tertemiz olacak” dedi.

Konuşmaların ardından Kilimli ve Kozlu halkına müjde veren Eşref, bu arıtma projesinin sadece Zonguldak’ı kapsamadığını Kilimli ve Kozlu’nun da bu projeden faydalanacağını ifade etti. Eşref, “Müjde vermek istiyorum. Bu projenin sadece Zonguldak’a hitap ettiğini Kilimli’ye ve Kozlu’yu almayınca toplamayınca bunun faydası olmayacağı ifade edilmiştir. Çok doğrudur. Buradan Kozlu ve Kilimli halkına müjde veriyorum. Kozlu Belediye başkanımız ile görüştük. Kozlu’nun tamamının arıtma tesisini kendileri getirecekler. Bizim arıtma tesisimizde arıtılacak. Dolayısıyla Kozlu sahili de temiz olacak. Yine Kilimli’nin 202 evler ve Kilimli girişi İnağzı girişi atıklarını da biz topluyoruz. Artık Zonguldak’ın Kozlusuyla Kilimlisiyle metropolitan olarak tüm Zonguldak’ın atık ve su arıtmasını yapmış oluyoruz. Zonguldak olarak biz bu fedakarlığa hazırız. Arıtma tesisimizden Kozlu ve Kilimlimizi faydalandırmak istiyoruz. Dolayısıyla bu proje artık sadece Zonguldak’ın değil metropolitanın olacak diye Zonguldak halkına müjde vermek istiyorum. Bu çok büyük bir görüş açısı. Bunu ben sağladım. Başkanlarla görüşüyorum. Fizibilitesi yapılıyor. Her şey tamam” dedi.

KANALİZASYON PROJESİ BAŞLADI
KANALİZASYON PROJESİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 17:27:01
Güncelleme :21 Temmuz 2010 Çarşamba 17:42:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?