3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kanserde erken teşhis hayat kurtarır

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, kanser hastalığında erken teşhisin hayat kurtaran bir öneme sahip olduğunu kaydetti.


ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Kanser Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, kanser hastalığının önemine değindi. Halkın kanser hastalığı konusunda bilinçli olması gerektiğini ifade eden Açıkgöz, “Çağımızın en önemli hastalıklarından biri olan kanser, tedavisi uzun, zor ve pahalı bir hastalıktır.

Bu hastalıktan nasıl korunulması gerektiği konusunda halkımızı bilgilendirmek ve beslenme ve çevre şartları konusunda bilinçlendirmek hekimlerin ve sağlık örgütlerinin önemli görevleri arasında yer alır. Belirli aralıklarla genel kontrol amacıyla muayene olunması bilinci, bir toplumda kanser vakalarının ölümcül olması olasılığını en aza indirir.

Özellikle kanser hastalığında erken teşhis hayat kurtaran bir öneme sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerle 1-7 Nisan Dünya Kanserle Savaş Haftası aracılığı ile halkımızın bu konudaki yayınları takip etmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatarak bu ölümcül hastalıktan uzak sağlıklı bir yaşam diliyorum” dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 13:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?