4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Kanseri yendi ilaçlara yenik düştü

Bağırsak kanseri ve lösemi hastalığını yenen 14 yaşındaki Eren Çöğendez, kullandığı ilaçların yan etkisi nedeniyle hayatını kaybetti. ABD'de gördüğü tedavinin ardından hayatını kaybeden Eren için, memleketi Zonguldak'ta tören düzenlendi. 

1999 yılında bağırsak kanserine yakalanan Eren Çöğendez, gördüğü tedavi sonrasında bu hastalığı yenerek sağlığına kavuştu. Ardından lösemiye yakalanan Eren, bu kez de 2 yıl boyunca lösemi tedavisi gördü. 22 Mart 2006 tarihinde başarılı bir şekilde ilik nakli gerçekleştirilen Eren, ilik hücrelerinin yüzde 98 oranında uyum sağlamasıyla tedavi gördüğü ABD'deki hastaneden taburcu oldu. Aynı ülkede sağlık kontrollerini sürdüren Eren'in, son 2 aydır kullandığı ilaçların yan etki göstermesi üzerine karaciğerinde meydana gelen rahatsızlık nedeniyle durumunun ağırlaştığı ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı bildirildi. Duke Üniversitesi'nde tedavi gören Eren Çöğendez, 1 haftadır yaşam destek ünitesine bağlı olarak verdiği yaşam savaşını kaybetti. 

Dün gece ABD'den getirilen Eren Çöğendez'in cenazesi, yakınları ve arkadaşları tarafından gözyaşları içinde karşılandı. Bugün ise Eren için önce evinde, ardından da okuduğu TED Zonguldak Koleji'nde tören düzenlendi. Törende konuşan Okul Müdürü Muhittin Koçal, "Eren'i 6 yıl önce geldiği bu okuldan böyle uğurlamak istemezdik. Oyun oynadığı, koşturduğu bu bahçede Eren'in cenaze töreni için toplandık. Hepimiz çok üzüldük, Onu çok özleyeceğiz. Onun hastalıklarla mücadelesini hepimiz gördük. Verdiği mücadele başta öğretmenler olmak üzere tüm arkadaşlarına örnek oldu" diye duygularını dile getirdi. 

Törende, Eren'in annesi Melahat ve babası Hasan Çöğendez ile okul arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Okuldaki törenin ardından Eren'in cenazesi, Acılık Camii'nde öğle namazını müteakip kılının cenaze namazının ardından Kozlu Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 19:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?