3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kapaktan kaybedenler ve kazanlar

Zonguldak’ta aylık yayımlanan bir derginin son sayısına kapak olan 3 belediye başkan adayı, kimi çevreler tarafından şansı yüksek gözükmesine rağmen seçimi kaybetti.

Aynı derginin bir önceki sayısında kapak olan belediye başkan adayları ise büyük fark ile seçimi kazanması dikkat çekti.
Zonguldak’ta Mart ayında 115. sayısı çıkan Pusula isimli yerel siyaset, ekonomi, kültür ve sanat dergisine son sayıda resimleri derginin kapağında yan yana yer alan Zonguldak Belediye Başkanı ve AK Partili Belediye Başkan Adayı Secaattin Gonca, Gökçebey İlçesi AK Parti’li Belediye Başkan Adayı Sadettin Etçibaşı, Çaycuma ilçesi CHP’li Belediye Başkan Adayı Tümer Peker, seçimi kaybetti. Seçimi kazanma şansları bazı çevreler tarafından yüksek görünmesine rağmen kaybetmeleri dikkat çekerken, derginin bir önceki Şubat sayısında ise resimleri yan yana kapakta yer alan CHP’li Zonguldak Belediye Başkan Adayı İsmail Eşref ve CHP’li Kdz. Ereğli ilçesi Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık, farkla seçimi kazandı. Derginin sahibi ve Yazı İşleri Müdür Ali Rıza Tığ, adaylarla röportaj yapılması ve kapakta yer almalarının tamamen tesadüf olduğunu ifade etti. Tığ, “Dergi, her ay yapılan röportajlar ve haberlerin yanı sıra Genel Yayın yönetmenimiz Bayram Tomakin’in dizgisi ile hazırlanıyor. Kaybeden adaylarının resimlerinin Mart ayındaki sayıda, kazanan adayların resimlerinin ise Şubat ayındaki sayıda yan yana gelmesi tamamen tesadüftür. Belki gazeteciliğin verdiği öngörüdür, belki de yapılan anketlerde az çok gözüken sonuçların etkileşimidir. Kaybedenler ve kazananları bir araya getirmek için özellikle uğraşsak, büyük ihtimal bir araya getiremezdik” dedi.


Diğer yandan aynı derginin Eylül ayındaki sayının kapağında ise Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde seçimi kaybeden Belediye Başkanı Ahmet Duyar’ın resminin yanı sıra MHP’li Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selahattin Gülay, seçime birkaç ay kala yapılan operasyonla gözaltına alınan ve tutuklanan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli ve eşi, GMİS Genel Başkanlığı seçimlerini kaybeden ve AK Parti'den ikinci sıradan Zonguldak Belediye Meclis üyeliğini kazanan Ramazan Denizer’in kız kardeşi Şennur Sarıbaş’ın da fotoğrafı da bulunuyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 20:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turhan KARAGÜLMEZ IP: 78.175.24.xxx Tarih : 3.04.2009 10:44:26

 Sevgili Zonguldak'lı kardeşlerim.Öncelikle ZONGULAK'ı  AKP li belediyeden kurtardığınız için teşekkür ederim.Zaten Emeğin kentinede bu yakışırdı.Bu sebeple AKP nin Türkiye çapında oy kaybetmesi bizler için gurur verici.Zira bunlar % 47 oy la hala kendilerini dev aynasında göreceklerdi.Bu vesile ile Zonguldak Sosyal Demokratların tekrar baş kenti olmuştur.Bu arada Sevgili Başkanım İsmail Eşref'e başarılar diliyorum.Ancak artık geçmişte yapılan hataları bir kenara bırakmak ve çok çalışmak gerekiyor.Ben balıkesir Altınoluk ta görev yapıyorum ve gönlüm sizlerle Tekrar Bütün ZONGULDAK halkına teşekkür ediyorum. SAYGILARIMLA