3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kapıdan dolandırıcılıkta son nokta

Zonguldak'ın Devrek ilçesinde iş vaadi ve hediyelerle köylüleri kandıran dolandırıcılar, 100-400 TL arasındaki ürünleri, bin ile 4 bin TL'ye sattı.

Devrek ilçesine bağlı Halilbeyoğlu, Sofular ve Nizamlar başta olmak üzere bir çok köye pazarlamacı kılığında giden dolandırıcılar, "Yakında Devrek'e fabrika açacağız, boşta gezen çoluk çocuğunuzu fabrikaya alalım. Maaş artı sigorta yapıyoruz.

Ancak fabrikada üreteceğimiz ürünleri tanıtma amacıyla bu ürünleri almanız gerekiyor" diyerek, köylüleri kandırdı. Piyasa değeri 100 ile 400 TL arasında değişen tencere, tava setleri, fırın, elektrik süpürgesi gibi elektrikli ev aletleri ve mutfak eşyalarını bin ile 4 bin TL arasında satışa sunan dolandırıcılar, ürünlerini almaları halinde hediye için çekilişe girmeyi hak kazanacaklarını da ifade etti.

Köylerine gruplar halinde gelen kişilere kanarak binlerce liralık senetlerin altına imza atan ve bir miktarda peşin para veren köylüler, şahısların bir an önce yakalanmasını istiyor. Dolandırıcılar, gurbetçi vatandaşlara ise, "Almanya da fabrika açıyoruz orada kalan yakınlarınıza iş verebiliriz ama önce siz bize yardımcı olun" söylemleri ile kandırarak ürün sattılar.


Halilbeyoğlu köyünden Çetin İpçi, imza atmasını bile bilmeyen yaşlı insanların ellerinden tutarak senet imzalattıklarını kaydetti. Halilbeyoğlu köyünde oturan Bahattin Karagülmez (58) Sofular köyünden Kadir Lenger (67), Zehra Lenger (78) ve Nizamlar köyünde ismini vermek istemeyen bir kişi, piyasa değeri çok düşük fiyatı olan tencere, tava ve fırınları fahiş fiyatla satın aldıklarını ve yüzlerce TL peşin vererek binlerce TL'lik de senet imzaladıklarını kaydetti.


Satın aldıkları ve hediye edilen eşyaların ilk kulanım da ellerinde kaldığını söyleyen köylüler, mağdur sayısının daha fazla olabileceği konusunda uyarırken bir an önce dolandırıcıların yakalanmasını istiyor.

İha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 16:55:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
akşam vakti IP: 85.110.68.xxx Tarih : 29.04.2009 00:24:51

devrekteki şu kapıdan dolandırıcılar.benim en yakından tanıdıklarımıda dolandırdılar.caycuma yenipazar köyünde birçok kişiyi dolandırdılar aynı yöntemle.ama kimse şikayetci olamıyor aptal duruma düştükleri ortaya çıkacak diye.aman burdan sesleniyorum kimse kanmasın bu dolandırıcılara...