7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Kar yolları kapadı

ZONGULDAK'TA KAR YOLLARI KAPADI

Zonguldak'ta, kar nedeniyle kapanan yollarda kalan sürücülerin imdadına kurtarma ekipleri yetişiyor. Ekipler, bir günde kar nedeniyle evlerinde mahsur kalan 37 hastaya ulaşarak hastaneye götürürken yolda kalan 10 sürücüye de yardım etti.

Zonguldak'ta aniden bastıran ve köylerde hayatı olumsuz etkileyen kar nedeniyle Zonguldak İl Özel İdaresi ekipleri, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü 112 Şubesi ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri alarma geçti. Gelen ihbar üzerine hasta ve mahsur kalan insanları arayan ekipler bir günde 25'i ağır toplam 37 hastayı hastaneye götürdü. Ekipler, kara hazırlıksız yakalanan ve yolda kalan 10 araç sürücüsüne elini uzattı. Bazı arabalara zincir takılmasında bile sürücülere yardım eden ekipler araçları çekerek yoldan kurtardı. Gelen ihbar üzerine iş makineleri, paletli ve arazili araçlar ile hareket eden ekipler, yer yer 1 metreye ulaşan kar nedeniyle zor anlar da yaşadı.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetler Şubesi Müdürü Barış Fidan, "İl Özel İdaresi ekipleri ile yaptığımız organizeli çalışmalarda, evlerinde mahsur kalan 37 hastaya ulaştık. Bu hastalara gerekli ilk müdahaleleri yaptıktan sonra gerekli hastanelere sevkini sağladık. Ayrıca kar ve tipi nedeniyle zor anlar yaşayan 10 aracın sürücüsüne yardım ettik. Buranın doğu illeri ile kıyaslanması mümkün değil. Çünkü buradaki coğrafi koşullar çok daha kötü, çok daha zorlu. Ağır kış koşulları ile ekiplerimizin işleri çok daha da zorlaşıyor."

Saatler sonra kurtulmanın sevincini yaşayan sürücüler ekiplere teşekkür etti.

ZONGULDAK'TA KAR YOLLARI KAPADI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2010 Pazar 12:14:00
Güncelleme :12 Aralık 2010 Pazar 12:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?