7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Kara çarşaflıya yardım yapılmadı iddiası!

Zonguldak’ta yardım dağıtan Anneler Derneği’nin, çarşaflı olduğu için bir öğrenci velisine yardım vermediği iddia edildi.
Ramazan ayı ve Cumhuriyetin 80. yılı dolayısıyla yardım dağıtan Zonguldak Anneler Derneği’nin Aslan Zeki Demirci İlköğretim Okulu’ndaki dağıtım sırasında, 2 çocuk annesi 38 yaşındaki Nazmiye Özbudak isimli kadına yardım yapmadığı, yardımı ancak çarşafını çıkarması durumunda alabileceğinin ifade edildiği belirtildi.


25 milyon liralık yardım için toplum önünde küçük düşürüldüğünü söyleyen Nazmiye Özbudak, "Ben Türk vatandaşıyım. Milli Eğitim adı altında örgütlenip Anneler Derneği adına yardım yapan Anneler Derneği Başkanı Türkan Hanım’ın beni Arabistan’a, Suriye’ye ve diğer Arap ülkelerine göndermeye ne hakkı var? Bu hakkı ona kim tanımış" diye sordu.

Okul müdür yardımcısının telefonu üzerine okula yardım almak için gittiklerini söyleyen Nazmiye Özbudak’ın eşi Rüştü Özbudak da "Okula kendim gidemedim. Çünkü o sırada iş arıyordum. Zorunlu olarak hanımı gönderdim. Anneler Derneği Başkanı ve yöneticileri, benim hanım çarşaf giyiyor diye yardım vermemiş. Okul müdürünün yanında hanıma rencide edici sözler söylenmiş" dedi.

Cumhuriyetin 80. yıldönümü nedeniyle yardım yapıldığını söyleyen Anneler Derneği yetkililerinin, onun için çarşafa karşı olduklarını ve veremeyeceklerini belirttiğini ifade eden Özbudak, çarşafı çıkarması durumunda yardımın verileceğini söylediklerini ileri sürdü. Rüştü Özbudak, ayrıca eşine Türkiye’den gitmesi ve Arap ülkelerinde yaşamasının söylendiğini de iddia etti.

Anneler Derneği Başkanı Türkan Alabaş ise Nazmiye Özbudak’ın oğlunun isminin listede olmadığı için yardım yapılmadığını belirtirken, "Listede ismi olsa da düşünürdük. Cumhuriyetin 80. yılını kutladığımız günümüzde böyle giysi mi kaldı?" diye konuştu.

ZONGULDAK (İHA)
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2003 Cumartesi 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 16:45:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?