4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Karaca ZKÜ'de konferans verdi

TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Ereğli Eğitim Fakültesinde, "Dünyanın ve Ülkemizin Ekonomik Sorunları" konulu konferans verdi. 

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, ZKÜ Ereğli Eğitim Fakültesi'nin daveti üzerine geldiği Ereğli'de, "Dünyanın ve Ülkemizin Ekonomik Sorunları" konulu konferans verdi. 

Konferansa, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alaplı Belediye Başkanı Faruk Çaturoğlu, Gülüç Beldesi Belediye Başkanı Aydın Güngör, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Erdal Coşkun ve diğer daire amirleri ile çok sayıda konuk katıldı. 

"1946'dan bu yana, ülkede görev yapan hükümetler, toprakları ve ormanları koruyup kollayacağına, yok etmek için çaba harcamışlardır" diyen TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, birçok noktada sorunların çözümü için, toplumsal hareketin gerektiğini ve bunun için de çaba harcamaya hazır olduğunu belirterek, bu yönde çalışmalara başladığını söyledi. 

Karaca, "Bazen, bana 'topraktan şaştın' diyorlar. Evet şaştım, çünkü yurdum elden gidiyor. Topraktan bana ne? Kedi, köpek mamalarına harcanan paralar tarıma aktarılsa, ülkemizde aç insan kalmazdı" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 18:53:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?