3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Karadeniz sahil yolu için eylem çağrısı

İLHAMİ YILMAZ'DAN KARADENİZ SAHİL YOLU İÇİN EYLEM ÇAĞRISI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak milletvekili adayı İlhami Yılmaz, Zonguldak halkının Karadeniz Sahil Yolu'nu Zonguldak'tan geçirtmek zorunda olduğunu söyledi. Bunun için Zonguldak halkının eylem yapması gerektiğini kaydetti.

MHP Zonguldak 1. sıra milletvekili adayı İlhami Yılmaz, Çaydamar Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu.

Vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılanan Yılmaz, tek tek tokalaşarak vatandaşlarla sohbet etti. İlhami Yılmaz, Zonguldak'a ilk geldiği gün bazı iş adamlarını da Zonguldak'a davet ettiğini kaydederek, iş adamlarının Zonguldak'a yatırım yapmak için uygun olmadığını söylediğini belirtti.

Yılmaz, “Karabük milletvekiliyken bazı arkadaşlarım Karabük'e yatırım yapmıştı. Sonra buraya geldik ve 'biz buraya geldik bir şeyler solursa Karabük'teki gibi Zonguldak'ta da yatırımlar organize edelim' dedim. Biz ilk geldiğimiz gün tanıtımımızı yaptığımızda bunlarda dışarıda gezmişler. Geri döndükten sonra gece 24.00'da beni aradılar ve bana ilk olarak 'Ya sen bizi nereye getirdin? Buraya yatırım mı yapılır? Girişi boş, çıkışı boş, böyle şehir mi olur?' dediler. Bir kere yatırımcı yol ister, yatırımcı liman ister. Zonguldak limanı liman mı? Balıkçı barınağı gibi bir şey. Yatırımcı hava yolu ister. Bunlardan Zonguldak'ta sadece bir deniz var. Denizden istifade edecek bir şey yok. Yıllardan beri bir Filyos projesi tutturmuşlar” dedi.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ı da eleştiren Yılmaz, Toptan'ın 40 yıldır siyaset yaptığını belirterek, hiç kimsenin çıkıp 'dur' demediğini söyledi. Yılmaz, “34-40 sene vekillik yapmış, hiç kimse çıkıp da 'Ya arkadaş nedir bu? Dur artık' dememiş. İnsan bir sefer hata yapar, ikinci kez de yapar 'hadi olsun' deriz, ama arkadaş üçüncüsüne de hata denmez artık. Bırak ikiyi, üçü, dört, beş, altı oldu. Olacak iş değil. Bazı şeylerin hesabını çok iyi yapmak lazım” diye konuştu.

Zonguldak denildiği zaman insanların aklına sadece TTK'nın geldiğini belirten Yılmaz, herkesin siyaseti TTK üzerinden kurduğunu kaydetti. TTK'nın eski şaşalı günlerine kimsenin döndüremeyeceğini belirten Yılmaz, “Zonguldak'ta geldiğimiz günden beri Milliyetçi Hareket Partisi olarak bir değişim sürecini başlatmak, insanlarımızda algıyı, isteme noktasında bir derim yapmak mecburiyetinde olduğumuzu düşünüyoruz. Bu değişimi kendi kafalarımızda (sende, bende, onda, şunda kim varsa) oluşturma imkanını elde edebilirsek bu sefer istemesini bileceğiz. Yıllardan beri 'Zonguldak' dendiği zaman sadece TTK akla gelmiş. TTK akla geldiği içinde herkes siyasetini TTK üzerinden kurmuş. TTK'da bugün 55 bin kişinin çalıştığı zamandaki şaşalı günleri aranıyor. Bundan sonra kimse TTK'yı o noktaya getirebilir mi? Neticede şuanda 12-13 bin kişi çalışıyor. Bizim orada kız isteme gidildiği kız tarafı erkek tarafına Pot-potu vamı? Va. Fabrikada çalışıya mı? Çalışıya. O zaman vedim gitti gızı' derlermiş. Burada da herhalde 'TTK'da çalışıyor mu? O zamanlar eşek taşırdı buralarda. Eşekte var mı? Var. O zaman verdim gitti kızı' tamam verdin gitti kızı da kızanlar ne olacak, onlardan olan kızanlar ne olacak. kızanlarda İstanbul'da, Ankara'da kapıcılık yapacak” dedi.

“KARADENİZ SAHİL YOLU ZONGULDAK'TAN GEÇMELİ”

Karedeniz Sahil Yolu'nun Zonguldak'tan geçmesi gerektiğini belirten Yılmaz, Zonguldak'ın birinci kurtuluş meselesi olduğunu söyledi. Zonguldak'ı uğrak yer haline getireceklerini belirten Yılmaz konuşmasını şöyle tamamladı:

“Zonguldak'ın birinci kurtuluş meselesi kimsenin gündeminde yok, Zonguldak halkı şunda birleşecek. Ben bunu iddia ile söylüyorum. Karadeniz Sahil Yolu'nu Zonguldak'tan geçirtmek mecburiyetindesiniz. Gerekirse eylem yapacaksınız. Karadeniz'den Rize'den çıkan bir insan İstanbul'a buradan geçecek. Hepinize soruyorum. İşiniz olmasa başka bir şehirde otursanız Zonguldak'a gelir misiniz? Demek ki Zonguldak öyle gezmek için gelinecek bir yer değilmiş. Zonguldak'ı ilk önce uğrak yer yapacağız. İnsanların uğradığı yer olacak.”

İLHAMİ YILMAZ'DAN KARADENİZ SAHİL YOLU İÇİN EYLEM ÇAĞRISI
İLHAMİ YILMAZ'DAN KARADENİZ SAHİL YOLU İÇİN EYLEM ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 12:14:02
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 20:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?