5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Karadeniz'de can pazarı

Rusya’dan İzmir’in Aliağa Limanı’na kuru yük taşıyan 113 metre uzunluğundaki Kamboçya bayraklı gemi dün akşam Zonguldak açıklarında battı.

Geminin 11 personelinden 3’ü kurtarılırken 8’i kayboldu. Hurda yüklü geminin kuvvetli fırtınadan dolayı sığınmak amacıyla demirli vaziyette iken battığı öğrenildi. Vali Erol Ayyıldız, gemideki personelin 10’unun Ukraynalı birinin de Gürcistan uyruklu olduğu bilgisinin kendisine ulaştığını söyledi.

Vali Ayyıldız, tipi ve sisten görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle arama çalışmalarının güçlükle yürütüldüğünü belirtti. Gemideki aşçı kadın personelin Ereğli’de yaralı olarak kıyıda bulunduğu ve hemen hastaneye kaldırılarak tedavi alındığı bildirildi. Kurtarılan diğer iki personelin de geminin 2. ve 3. kaptanı oldukları bildirildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da arama kurtarma çalışmalarına Erdemir’e ait 3 römorkör ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait botlar tarafından devam edildiği kaydedildi. Gazetemizin baskıya girdiği saatlerde kaybolan 8 gemi personelinden henüz haber alınamamıştı.

Gemi personelinin listesi şöyle:

Kurtarılanlar: 2. kaptan Eduard Pavlenko (42), 3. kaptan Pavlo Seliyanov (24), aşçı Larysa Lukach (36). Kayıp olanlar: Kaptan Kulish Igor (49), Oleksandr Zelins’kyi (58), Pavlo Zelin’kyy (26), İgor Khaietskyi (22), Oleksandr Iliasov (41), Mykiiaylo Kaplunenko (40) Borys Borysov (44), Murman Darsadze (56).

AA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2012 Çarşamba 09:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?