3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Karadeniz’deki çevre kirliliğine tepki

Zonguldak İl Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun, Karadeniz'deki çevre kirliliğine tepki gösterdi.


İl Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun, Karadeniz’deki kirliliğe tepki göstererek, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ‘na ait Kargo alanında açıklamada bulundu. Karadeniz’in çok büyük oranda kirletildiğine dikkat çeken Uzun, “Avrupa kıtasının üçte birini, 17 ayrı ülkeyi, 13 başkenti ve 160 milyon nüfusu barındıran ve özel bir ekosistemi olan Karadeniz, özellikle Doğu Avrupa'nın Tuna nehri aracılığıyla çok büyük oranda kirletilmektedir. Karadeniz Çevre Günü'nde bu kirliliğe dikkati çekmek için deniz seferi yapan Ro-Ro, Ulusoy gemi mürettebatı, TTK ve Erdemir Liman İşletmecileriyle birlikte bu eylemi düzenledik” dedi.


“Denizlerimizi Temiz Tutalım Geleceğe Umutla Bakalım" yazılı pankartla eylem yapan İl Çevre ve Orman Müdürü Uzun, Karadeniz'deki kirliliğin ciddi boyutlara ulaştığı için bu eylemi yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Eylemi Zonguldak Gümrük Muhafaza Müdürlüğü alanındaki limanda yapmak isteyen Uzun, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nün engeliyle karşılaştı. Basın mensuplarının eylemi Gümrük sahasında neden yapamadıkları sorusu üzerine, "Biz sadece Deniz Polisi'ne dilekçe yazmışız, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ne de yazmamız gerekiyormuş. Kusur bizden kaynaklanıyor. Bürokrasi hatası yaptık” dedi.


Uzun, Zonguldak sakinleri olarak gelecek nesillere güzel bir tabiat ortamı bırakamayacaklarını hatırlatarak, "Bizler Zonguldak'ta bir kez daha yaşamayacağız. Ancak bizden sonra Zonguldak'ta yaşamak durumunda kalacak nesillere hiç de güzel bir Zonguldak kıyıları, koyları ve Karadeniz bırakmıyoruz" dedi.
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ekipleri basın açıklamasını denizden takip etti. Çevreci Müdür Nazmiye Uzun, TTK'ya ait römorkör ile gazetecilere Karadeniz gezintisi yaptırdı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 19:06:16
Güncelleme :31 Ekim 2008 Cuma 19:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bilgin IP: 194.27.40.xxx Tarih : 1.11.2008 23:47:35

Denizlerden önce, sayın çevre müdürü yaz aylarında lojmanlarına sıcak su verdirmek için kalorifer yaktırmayı durdursun, bütün mahalle yaz aylarında kalorifer dumanı tenefüs ediyor.