7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Karadeniz'in Nobel'i sahiplerini buldu

KARADENİZ'İN NOBEL'İ SAHİPLERİNİ BULDU

Kdz. Ereğli 17. Uluslar arası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali'nin ikinci gününde de, Sevgi Barış Dostluk Ödüllerine hak kazanan isimlere ödülleri, düzenlenen bir törenle takdim edildi.

Birinci gün Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv ve Japonya Büyükelçisi Tanaka'ya verilen Sevgi Barış Dostluk Ödülleri ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen'e sunulan Sevgi Barış Dostluk Özel Ödülü'nden sonra, 3 Temmuz Cumartesi gecesi düzenlenen törenle de Antakya Medeniyetler Korosu'nun yöneticileri olan üç semavi dinin temsilcileri, Ereğli'nin yetiştirdiği en değerli sanatçılardan biri olan Ressam Osman Zeki Oral ve Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'a Sevgi Barış Dostluk Ödülleri takdim edildi.

İlk ödül, Antakya Medeniyetler Korosu'nda görev yapan üç semavi dinin temsilcilerine verildi. Ödüllerin takdiminden önce bir konuşma yapan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bir kentte yıllardır huzur içinde yaşayan farklı dinlerin mensuplarının din, dil, renk farkı gözetmeksizin sevgi, barış ve dostlukla birbirlerine sarıldıklarını kaydederek, bunun tüm ülkeye ve dünyaya örnek olması gerektiğine işaret etti.

Bu konuşmanın ardından Belediye Başkanı Posbıyık tarafından üç semavi din temsilcisine 17.Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Ödülleri takdim edildi. Ödüllerin takdiminden sonra da sahneye, Kdz.Ereğli'nin yetiştirdiği en değerli resim sanatçılarından biri olan Üstad Osman Zeki Oral davet edildi.

Oral'ın sevgi ve saygıyla ellerinden sıkan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli'yi resimleriyle tüm ülkeye ve dünyaya tanıtan Osman Zeki Oral'ın kent için taşıdığı değerden söz etti. Konuşmasını Osman Zeki Oral'a hitaben sürdüren Posbıyık, "Bugün Sevgili Osman Zeki Oral bana, 'Bu gece benim düğünüm. Ben ölmeden Ereğli halkı benim değerimi anladı. Bunun için çok mutluyum' dedi. Ben de hemşehrilerimden, Ereğli'nin yetiştirdiği bu büyük sanatçı için alkış istiyorum" dedi.

Önemli bir ödülün kendisine takdim edilmesinden dolayı duygulandığı gözlenen ülkenin değerli sanatçılarından Osman Zeki Oral da kısa bir konuşma yaptı ve Ereğli halkına, kendisine gösterdiği teveccühten ötürü teşekkürlerini sundu. Oral konuşmasında, "Cennet vatanın güzel bir köşesi olan Ereğli'de sizlerin huzurunda böyle bir hediyeye layık görüldüğüm için çok mutluyum. Bu ödülü ömrüm boyunca en güzel köşemde koruyup saklayacağım. Ereğli'nin güzel insanları. Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum" dedi.

17. Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali'nin ikinci gününde üçüncü ve son Sevgi Barış Dostluk Ödülü de Erdemirspor alt yapısında yetişen ve başarılı geçen futbol hayatından sonra Teknik Direktörlüğe başlayan, bir Anadolu takımı olan Bursaspor'u 2009-2010 futbol sezonunda Turkcell Süper Lig şampiyonu yapan Ertuğrul Sağlam'a verildi. 19 Kasım 1969'da Ereğli'de doğan, aslen Gümüşhaneli olan Ertuğrul Sağlam babasının işinden dolayı ailesi ile birlikte Kdz.Ereğli'de büyüdü. İlk, orta, lise eğitimini Ereğli'de tamamladıktan sonra bu dönem içerisinde Erdemirspor'un Minik, Yıldız, Genç ve Amatör takımlarında futbol oynayıp, daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Metalürji Mühehdisliği bölümünü kazandı. Yıldız Teknik Üniversitesi'ne kayıt yaptırırken, o dönemde Fenerbahçe'nin alt yapısında görevli olan Yılmaz Yücetürk'ün tavsiyesi ile Fenerbahçe Genç Takımı'na gitti. Burada hem futbol hem de üniversite hayatını devam ettirdi. Spor Akademisi'ni bitirdi ve daha sonra aynı bölümde master yaptı.

Aynı zamanda Genç Milli Takım formasını giydi. Bir sezon sonra 1986 yılında Fenerbahçe'den ayrılıp, Gaziantepspor'a transfer oldu. İlk profesyonel futbol hayatı böylece başlamış oldu. Gaziantep'te bir sene daha oynadıktan sonra Samsunspor'a transfer oldu. Samsunspor'da her yıl artan bir grafikle 5 sezon forma giydi ve Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray O'nu renklerine bağlamak için yarışa girdi. Bu transfer yarışının sonunda, 1994-1995 sezonunda Ertuğrul Sağlam Beşiktaş'la anlaşarak, Siyah Beyazlı formayı aralıksız 6 yıl giydi. Ertuğrul Sağlam'ın ilk sezonunda başarılı performansı ve 28 golü, Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıdı. Siyah-beyazlı formayla 6 sezonda toplam 167 lig maçı oynadı ve 103 gol attı. İlk defa 27 Ekim 1993'de Polonya'ya karşı A Milli olan Ertuğrul Sağlam, 1 kere U-16, 7 kere U-18, 3 kere Ümit Milli, 20 kere A Milli olmak üzere 41 kez de Türkiye Milli Futbol Takımı formasını giydi. Bu maçlarda toplam 11 gole de imzasını attı. Aktif futbol hayatından sonra antrenör olarak görev yapmaya başlayan

Sağlam, 2003-2004 sezonunda Gigi Multescu ve Erdoğan Arıca'nın yardımcılığını yaptı. 2004-2005 sezonunun başında Samsunspor'un başına geçti. Bir sene sonra Kayserispor teknik direktörlüğüne getirildi. Kayserispor ile başarılı bir dönem geçirerek Şampiyonlar Ligi'nin resmi dergisi olan Champions'un gelecek vaat eden 20 teknik direktöründen biri olarak gösterildi. Mayıs 2007 sonunda Beşiktaş J.K. ile anlaşarak 2007-2008 sezonu için bu takımın başına geçti. Liverpool'a karşı alınan 8-0'lık yenilgi, ligdeki muhteşem gidişata rağmen Metalist Harkiv'e karşı alınan 4-1'lik mağlubiyet sebebiyle Beşiktaş Başkanı Demirören'in Lucescu ile görüşme yapmasının etike uygun olmadığı düşüncesiyle onuruyla Beşiktaş'tan ayrıldı. Bunun üzerine Yıldırım Demirören'in Teknik Direktör arayışlarını duyan Sağlam 7 Ekim 2008 düzenlediği basın toplantısı ile istifa etti.

Teknik Direktör Güvenç Kurtar'ın istifasının ardından teknik adam arayışlarına başlayan Bursaspor Başkanı Yazıcı, bu gelişmeler üzerine Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam'a teklif götürdü. Teklifi kabul eden Ertuğrul Sağlam 2008-2009 sezonunun 2. yarısında Bursaspor'un başına geçti. Bursaspor taraftarlarının BJK muhalefetine rağmen sevilen bir kişilik oldu. Gösterdiği başarı sayesinde Bursaspor'u lig şampiyonu yaptı ve takımını Avrupa Ligi mücadelesine taşıdı.

Festival alanını dolduran binlerce insanın coşkulu alkışlarıyla sahneye çıkan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ı kutlayan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemirspor alt yapısından yetişen ve Ereğlili olduğu ve futbola Erdemirspor'da başladığı gerçeğini bulunduğu her ortamda anlatan Ertuğrul Sağlam'ın sadece sportif başarılarıyla değil, sevgi dolu ve saygılı bir insan olmasından dolayı değerli olduğundan söz etti. Ertuğrul Sağlam için "Adam gibi adam" diyen Başkan Posbıyık, konuşmasında şu görüşleri sundu:

"Ereğli'nin yetiştirdiği en değerli sporculardan biri olan sevgili Ertuğrul Sağlam, Teknik Direktör olarak görev yaptığı Bursaspor'da şampiyon olarak ülkedeki üç büyükler tabusunu yıkmıştır. Ne mutlu bize ki bunu yapan da bizim evladımızdır ve ne mutlu bize ki bizler de Ereğli halkı olarak kendisine Sevgi Barış Dostluk Ödülü'nü veriyoruz. Size, üç büyük takımı geride bırakıp şampiyon olan takımın Teknik Direktörü'nü takdim etmekten büyük onur duyuyorum."

Düzenlenen törende çeşitli hediyelerin yanı sıra, Ertuğrul Sağlam'ın 1984-85 sezonunda Erdemirspor'da futbol hayatını sürdürürken çekilmiş bir fotoğrafını da armağan eden Başkan Posbıyık, "Ertuğrul Sağlam'ın Erdemirspor'da yetiştiğine inanmayanlar bu resme dikkatli baksınlar" dedi.

Alkışlarla ödülünü alan başarılı spor adamı Ertuğrul Sağlam da törende yaptığı konuşmada, doğup büyüdüğü ve yetiştiği şehirde böyle bir ödülü almanın kendisine onur verdiğini belirterek, şu görüşleri sundu:

"Burada şampiyon takımın hocası olarak bulunmaktan ve böyle önemli bir ödülü almaktan dolayı mutlu ve gururluyum. Bu festivalde emeği geçen başta sayın başkanım olmak üzere herkesi tebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum. Ödül almak güzel olduğu kadar insanlara ağır sorumluluklar da yüklüyor. Ben de bundan sonraki hayatımda üzerime aldığım sorumlulukların gereğini en iyi şekilde yerine getireceğime sizlerin huzurunda söz veriyorum."

Bu konuşmasının ardından kendisine Bursaspor forması hediye eden Ertuğrul Sağlam'a teşekkür eden Başkan Posbıyık, "Ertuğrul Sağlam çalıştırdığı takımı her sene şampiyon yapsın, Belediye Başkanı olduğum süre içerisinde ben de her sene kendisini buraya davet edip ödüllendirmezsem namerdim" dedi.

KARADENİZ'İN NOBEL'İ SAHİPLERİNİ BULDU
KARADENİZ'İN NOBEL'İ SAHİPLERİNİ BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2010 Pazar 17:12:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?