3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Karaelmas Festivali sona erdi

Zonguldak Karaelmas Festivali sona erdi. Festivalin son günü Zonguldaklılar yayla şenliğinde, akşam ise konser alanında eğlendi.

10. Zonguldak Karaelmas Kültür ve Sanat Festivali, 5 günlük etkinliklerin ardından Davut Güloğlu konseri ile son buldu. Festivalin son günü basketbol turnuvasında dereceye giren sporculara kupaları verildi.

Festival kapsamında Karadeniz Yayla Şenlikleri düzenlendi. Karaman beldesi 100. Yıl Milli Egemenlik Parkı'nda yapılan şenlikte, Zonguldaklılar horon teperek eğlendi. Halay Halk Oyunları gurubunun da gösteri sunduğu şenlikte, Karadenizli sanatçılar da şarkılarıyla vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Zonguldak'a gelen yerli ve yabancı halk oyunları grupları ise akşamüstü kentten ayrıldı. Halkoyunları gurubunu Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve eşi Sevgi Gonca uğurladı.

Gündüz yayla şenliğinde eğlenen Zonguldaklılar, akşam ise, Karadenizli ünlü şarkıcı Davut Güloğlu'nun şarkılarıyla coştu. Konsere gelen binlerce vatandaş Davut Güloğlu şarkılarıyla kendilerinden geçti. Konser sonunda Belediye Başkanı Secaattin Gonca ve eşi Sevgi Gonca, Güloğlu'na plaket ve madenci heykeli takdim etti.

Konserin ardından havai fişek gösterileri ile festival sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 09:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?