3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Karaelmas Üniversitesi'nde atamalar

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü’ne, Üniversitesi Sanayi İş Birliğini Geliştirme Merkezi (USİGEM) Müdürü Doç. Dr. Kemal Büyükgüzel atandı.


ZKÜ Rektör Vekili Vural Evren yaptığı yazılı açıklamada, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü’ne Üniversite Sanayi İşbirliğini Geliştirme Merkezi (ÜSİGEM) Müdürü ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Büyükgüzel’in atandığını kaydetti.


1986 yılında Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ve Alman hükümeti ortaklığı ile kurulan Laborant Meslek Lisesinden birincilikle mezun olan Doç. Dr. Kemal Büyükgüzel, doçentliğini ise 2003 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde almış ve burada Bilimsel Araştırmalar Fonu tarafından desteklenen birçok ulusal ve uluslar arası proje yürütmüştü. Avrupa Birliği LLP/Erasmus anlaşması kapsamında Çek Cumhuriyeti, Polanya, İtalya ve Hollanda gibi ülkelerdeki çeşitli üniversitelerde lisans ve lisansüstü düzeylerde dersler vererek, ZKÜ’ye başarılı bir şekilde temsil ederken, Koordinasyon Merkezi tarafından Bio7014 “Biyolojiye Giriş” adlı dersin Türkçeye kazandırılması projesinde yer almıştı.


39 yaşındaki Büyükgüzel, 2003 yılından itibaren üniversitede Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini yapıyordu.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 15:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?