3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Karakolda ölüm hala muamma

Zonguldak'ta polis tarafından göz altına alındıktan sonra karakolda hayatını kaybeden gasp şüphelisinin, cenazesi gönderildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan geldi. 

Evli ve bir çocuk babası Metin Yüksel (38), eşi Dilay Yüksel'in kardeşi Rıfat Ercebeci' ve eşi Yeter Ercebeci'nin iş yerindeki kasada bulunan 4 bin YTL'yi gasp ettiği iddiasıyla gözaltına alınmış ve kaçmaya çalışırken karakolda yaşamını yitirdiği ileri sürülmüştü. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırılan metin Yüksel'in cesedi, kesin ölüm nedenin belirlenmesi amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Metin Yüksel'in cesedi yapılan incelemenin ardından tekrar memleketi Zonguldak'a gönderildi. Cesedin defin edilmek üzere gönderildiğini belirten Ömer Yüksel, kardeşinin kesin ölüm nedeninin ise Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporla belirleneceğini ifade etti. Kardeşinin ölümünde sorumlu olanlarla ilgili hukuksal mücadeleyi sürdüreceklerini ifade eden Ömer Yüksel, "Kardeşim ilk kez bir karakola düşmüştü. Kardeşim karakol psikolojisini bilmediği için belki hareketleri olmuştur. Polis memuru kardeşimin kalp krizi geçirdiğini ve Atatürk Devlet Hastanesi'ne çıkarıldığını ifade etti. 

Hastaneye gittiğimde görevli personel kardeşimin karakoldan ölü olarak geldiğini söyledi. Doktorlarla yaptığım görüşmede konu ile ilgili olarak raporlarını tuttuklarını, kardeşimin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini orada da incelemeler yapıldığını söylediler. Kardeşimin cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan geldi ve ölüm nedeni ise 45 gün sonra gelecek olan rapor ile belirlenecek. Ama biz konu ile ilgili adli mercilere gerekli müracaatları yapıp bilinçli olduğumuzu göstereceğiz" diye konuştu. 

Metin Yüksel'in cenazesi öğle namazının ardından Tepebaşı Merkez Camii'nde kılınan namazın ardından Tepebaşı Mezarlığı'na defin edileceği bildirildi.

...
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 16:18:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?