4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Karaoğlan'a son görev

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden işçileri, vefat eden eski başbakanlardan Bülent Ecevit için düzenlenecek törene katılabilmek amacıyla, işçi kıyafetleri ve baretleriyle Ankara'ya hareket etti. 

TTK, Üzülmez, Kozlu ve Karadon müesseselerindeki maden ocaklarında çalışan yaklaşık 200 işçi, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanlığı'nın organizesi ile hazırlanan 5 otobüse binerek, Ankara'ya doğru yola çıktı. Kent merkezindeki Kozlu otobüs duraklarında biraraya gelen madenciler, Ecevit'in Çalışma Bakanı ve Başbakan olduğu dönemlerde, maden işçilerinin ve Zonguldak'ın yüzünü güldürdüğünü söyledi. Ecevit ve Zonguldak halkı arasında güçlü bağların bulunduğunu hatırlatan madenciler, bu nedenle törende Ecevit'i yalnız bırakmayacaklarını ifade etti. 

Maden işçilerinin Ecevit'i unutmasının mümkün olmayacağını vurgulayan madenciler, ''Bölge halkı, eski başbakanın ölümünün ardından büyük üzüntü yaşadı. Zonguldaklıların, hemşehrisi gibi gördüğü Ecevit'in cenazesinde başımıza koyacağımız baretlerimizin yanı sıra işçi kıyafetlerimizle yerimizi alacağız. Türkiye'nin yetiştirdiği ender liderlerden birine son görevimizi yerine getireceğiz. Madencilerin cenaze töreninde yer alması herkes için ayrı bir anlam ifade edecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi Karaoğlan, önceden de olduğu gibi her zaman kalbimizde yaşayacaktır'' şeklinde konuştu. 

Zonguldak'tan hareket eden madencileri taşıyan otobüslerin, sabah 06.00 sıralarında Ankara ulaşmaları bekleniyor.
iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2006 Cumartesi 10:32:42
Güncelleme :11 Kasım 2006 Cumartesi 15:37:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?