4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Karayolu değil ölüm yolu

Zonguldak’ta, Filyos-Göbü arasında ikamet edenler, yaşanan trafik kazalarında çok sayıda kişinin ölmesi sebebiyle karayoluna Ölüm Yolu adını verdi.

1930’lu yıllarda yapılan Filyos-Göbü karayolunda bu güne kadar çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kaza yaşanması halkın tepkisine neden oluyor. Bölge halkı, her kaza haberini aldıklarında olay yerine koşarak yaralıların imdadına yetişmeye çalışıyor.Adı Ölüm Yolu konulan yaklaşık 5 kilometrelik yolda bir süre önce başlatılan çalışmaların yetersiz olduğunu söyleyen bölge halkı, yetkililerin harekete geçmesini istedi.

Günde yüze yakın aracın kullandığı karayolunda çok sayıda kaza yaşandığını aktaran mahalle sakinlerinden 40 yaşındaki Sefaretttin Kurt, şöyle dedi:“Doğma büyüme buralıyım. Ben kendimi bildim bileli bu yol aynı. Buraya hiç kazma vurulmamıştır. Burada defalarca kaza olmuştur ama ilgilenen olmadı. Daha yakın zamanda yolun hemen altında tren yolu bulunuyor. Oraya araç uçtu. İki kişi öldü, üç kişi ağır yaralı kurtuldu.

Yaralıları ben kurtardım.” Yolun trafiği kaldıramadığını anlatan Kurt, şunları söyledi:

“Buradan yüzlerce araç geçiyor. Bu yolu artık önemsemiyorlar mı ne yapıyorlar hiç ilgilenen yok. Şu an çalışmalar var ama yetersiz. Çalışıyor gözüküyor. Makineler ya çalışıyor ya çalışmıyor. İki araç yan yana buradan geçemiyor. Defalarca denize araba uçtu. Yine aynı durum devam ediyor. Buradan büyük arabalar geçtiği zaman küçükleri geçemiyor. Denize uçma riski daha çok artıyor. Burada çok kaza yaşandı. Yakın zamanda denize arabalar uçtu.”Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal da, yakın bir zamanda halk otobüsünün bölgede kaza yaptığını hatırlatarak 40’a yakın vatandaşın yaralandığını, iki kişinin de hayatını kaybettiğini aktardı.

İhalesi yapılan yolda çalışmaların yetersiz olduğunu öne süren Başkan Ömer Ünal, şunları söyledi:

“Bizim adına Ölüm Yolu koyduğumuz bir yol. En son Filyos Belediyesi özel halk otobüslerinden biri kaza yaptı. İki vatandaşımız öldü, 38 vatandaşımız yaralandı. Bunun neticesinde Karayolları ve Demiryolları Bölge Müdürlüğü tarafından inceleme yapılarak yolun ihalesi yapıldı. Ancak, kazadan sonra aylar geçmesine rağmen buradaki yapılan çalışmaları sadece ve sadece vakit geçirme olarak neticelendiriyorum.” Önümüzdeki aylarda kar yağacağını belirten Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü: “En azından bariyerlerin çakılması, yolun dar yerlerinin genişletilmesini biz istemiştik. Bize ihalenin içinde bunun olduğu söylenmişti. Ancak, bu güne kadar hiçbir tanesi oranın özüne ait çalışma değil. Biz de Karayollarının işine karışmak istemiyoruz ama Karayolları bu işi savsaklıyor gibi geliyor bana. Vallahi buradan ben bu işin takipçisiyim. Yaklaşık 1-1,5 aydır takip edeceğim. Kanuni olarak yasal haklarımızı kullanacağım. Ben bu bariyerlerin çakılmasını istiyorum.”Öte yandan merkeze bağlı Göbü köyü ile Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesi arasındaki karayolunda istinat ve yol genişletme çalışmaları devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2013 Cuma 10:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?