3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Kardeşi canına can kattı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen nakille Zonguldaklı Durkadın Vardan(51), kardeşi Dursun Işık (47) sayesinde şifa buldu.

Uzun yıllardan beri Hepatit C'ye bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğünü açıklayan 31 yıllık evli ve 2 çocuk annesi Durkadın Vardan, “İlk teşhis Ankara Dışkapı Hastanesi'nde kondu. Daha sonra tedavim Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam etti. Ancak yapılan tedavilerden olumlu yanıt alınamayınca durumum giderek ağırlaştı. Doktorlarım iyileşmem için tek çözümün organ naklinde olduğunu söylediler. Yaptığımız araştırmalar neticesinde bu konuda Ege Üniversitesi'nin çok başarılı olduğunu öğrendik” dedi.

Son 2 aydır tedavisinin Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde devam ettiğini açıklayan Vardan, “Nakil konusu gündeme geldiğinde çocuklarım ve kardeşim Dursun gönüllü oldu. Kardeşimin testleri olumlu çıkınca nakile karar verildi. Kendisine bir hayat borçluyum. Onun sayesinde sağlığıma kavuşacağım için çok mutluyum. Kardeşim canıma can kattı.” diye konuştu.

Ablasını eski sağlığına kavuşturacağı için çok mutlu olduğunu dile getiren 23 yıllık evli ve 6 çocuk babası Dursun Işık, “Tek isteğim ablamın biran önce iyileşmesi” diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 09:56:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?